Egyre többen rendelnek körülöttünk vászonképet. Ma már szinte minden irodában, közösségi épületben és magánlakásban ilyen dekorációs elemekkel találkozunk. A vászonképek iránti rajongás abszolút érthető, ám azt még nem mindenki tudja, hogy miről lehet felismerni a minőségi darabot. 

Amennyiben te is régóta szemezgetsz a rendelés lehetőségével, de még bizonytalan vagy a témát illetően, akkor engedd meg, hogy segítsünk neked! Most eláruljuk, mire kell figyelni, és így ki tudod majd szűrni a rossz ajánlatokat. 

A vászonkép jellegzetességei

Ma már szinte bármiből készülhet vászonkép: híres festmény képéből, családi fotóból, de még gyerekrajzból is! A Vászonkép Szalon kreatív ötletei segítenek neked is kitalálni, hogy mi kerüljön a falra. Hidd el, ha rálelsz az igényeidhez passzoló elképzelésre, biztosan elégedett leszel! Most pedig tisztázzuk, mi is a vászonkép! 

A vászonkép a vászonnyomatból és a vakrámából áll. Ez utóbb említett azt a keretet jelenti, amire felfeszítik a vásznat. Általában ez biztosítja a termék számára a stabilitást. Nagyon fontos, hogy mind a keret, mind a vászon minőségi legyen, ugyanakkor a technológia szintén sokat nyom a latban. Vannak olyan gyártók például, akik környezetbarát termékeket készítenek. 

Felületkezelés, színek és más sajátosságok

Kétféle vászonról fantáziálnak az emberek: a matt és a fényes változatról. Az igazság azonban az, hogy nem éppen ez a lényeg. Sokkal inkább az, hogy milyen felületkezeléssel van ellátva, és az mennyire teszi ellenállóvá. 

A tintasugaras technológiával készült vásznak gyönyörűek, csak az a probléma velük, hogy nagyon sérülékenyek. A felületkezelés biztosítja, hogy a későbbiekben ne érjen kellemetlen meglepetés minket.

Ha felakasztás után nem elég strapabíró a vászonkép, az elég nagy csalódottságot eredményezhet, ugyanakkor az is igaz, hogy bármi történhet otthon, főleg egy többgyermekes családban. 

A megfelelő technológia és szín eredménye az élénk, élethű vászonkép, ugyanakkor a vászon rugalmassága szintén meghatározó. 

A nyomtatási technológiákról röviden…

Kezdjük talán a tintasugaras, vízbázisú technológiával! Ezzel akár 160 cm-es szélességben is nyomtathatunk! Nagyon szépen csillognak a színek a vásznon, viszont nem biztos, hogy az ezzel készült termékek olyan strapabírók lesznek. Sajnos sokkal sérülékenyebbek.

Az Eco Solvent és a Latex technológia használata hasonló eredményt produkál. Tűéles képek, élénk színek és minőségi szerkezet jellemzi a velük készített darabokat. A karcálló és bizonyos mértékben (nedves rongy) vízálló vászonképek rendkívül masszívak. 

Látod milyen sok tényező határozza meg egy ilyen produktum minőségét? Remélhetőleg most már te is tudod, mire kell figyelned, és bátrabban rendelsz majd a jövőben.