A zsinórfonal az egyik, ha nem a legtöbb féle módon felhasználható fonal. Kötheted, horgolhatod, felhasználhatod dekorációs céllal vagy kiegészítőként is. Készíthetsz belőle gyönyörű szép és hasznos tárolókat is, mely praktikus és egyben a lakás dísze lehet. Ezt a témát fogom ma körüljárni.

Zsinórfonalból horgolt tároló készítés

Horgolt tárolót imádok készíteni. Haladós projekt, melynek az eredményét a nap bármely percében megcsodálhatod az otthonodban, vagy egy szerettedet veheted le a lábáról egy ilyen kis csodával. Kezdő horgolóknak különösen ajánlott, hiszen gyors sikerélményt ad. 🙂

A zsinórfonal tárolókról általánosságban

Fontos, hogy ne csak szép, hanem praktikus és tartós legyen. Ehhez pedig az egyik legfontosabb paraméter, hogy a tároló falát merevre horgold. Rövid pálcás technikát használj. A legmerevebb tartást a búzaszem technika adja, de például tuffos mintákat iis alkalmazhatsz. Kísérletezz bátran. 🙂

Fontos, hogy tároló horgoláskor kisebb tűvel dolgozz. Ez azt jelenti, hogy az adott fonalhoz ajánlott tűméret alsó tartományából válassz méretet. Példa: ha 5 mm-es zsinórfonalból horgolsz, válassz 8-as vagy 9-es tűméretet.

Tipp: ha szeretnél időt spórolni, használj előre lyukasztott farost alapokat a tároló aljának elkészítéséhez és erre horgolj. Az első sornál használhatsz 4-es vagy 5-ös tűt, mert ez fog átférni a kis lyukakon.

Tároló a szekrénybe

Előfordult már veled, hogy egy nagy fiókban nem tudsz rendet tartani? Összekeverednek a polcon az apró kis tárgyak és rendre percek telnek el azzal, hogy keresgélsz köztük? Horgolj zsinórfonalból egy szuper kis tárolót! Az ilyen esetekben fontos a helytakarékosság, így ilyenkor a szögletes formákat részesítsd előnyben.

Tároló, mint lakásdekor

Ha jól választod meg a színeket, a horgolt tárolód az otthonod dísze lehet. Javaslom, hogy ha elsősorban dekor céllal készíted, válassz ovális vagy kör alakú formát. Bátran váltogasd a színeket, szuper eredményt fogsz kapni. Ha haladó vagy, tapestry technikával nagyon cuki állatos tárolót, vagy akár norvég mintásat is készíthetsz. Jó hír, hogy bármilyen keresztszemes forma, amit le tudsz számolni, tapestryvel is megvalósítható. 🙂

Ragadd hát meg a horgolótűt és készíts egy gyönyörű tároló otthonra, a munkahelyi íróasztalra (a kollégáidnak garantáltan leesik majd az álla, ha megtudják hogy Te készítetted) vagy ajándékba egy családtagnak vagy barátnak.

Ha jó minőségű zsinórfonalat szeretnél vásárolni, akkor pedig látogass el erre a weboldalra: https://magicyarn.hu/