Konyha egyszerűen nem létezik sütő nélkül, hisz itt születnek meg a gasztronómiai csodák – vagyis már akinél, ugye? Tény és való, hogy nem mindenki profi szakács, ez azonban egy csapásra megváltozhat, ha olyan készülék van a birtokunkban, amivel gyerekjáték a sütés!

Merjünk nagyot álmodni a konyhában!

A modern kor emberének néha arra sincs ideje, hogy betegye a lábát a konyhába. Egész nap lótunk-futunk, de a házimunka is várat magára, így nem meglepő, ha valaki nem szerepel túl jól a konyhában. Ha pedig még szeretünk is főzni, általában két-három jól bevált fogásnál nem merünk messzebbre menni. Ennek oka általában a tapasztalatlanságban keresendő, hisz egy új receptnél próbálkozásaink hamar kudarcba fulladhatnak. Kezdetben a kis sikerek ugyanis létfontosságúak.

Arról nem is beszélve, hogy sokszor sajnos tudatában sem vagyunk annak, hogy mi mindent tud(na) nekünk nyújtani egy sütő. Például maximum csak egy programot szoktunk használni, tudjuk, hol kell állítani a hőmérsékletet és az időt a sütőn, de ki is fújt a történet. Habár az első generációs készülékekben tényleg csak sütni lehetett, a legújabb üdvöskék már jobbnál-jobb funkciókkal kecsegtetnek. Nem kell tehát elfogadni a korlátainkat a konyhában, ha olyan készülék van a közelünkben, akárcsak egy Miele sütő.

Milyen egy igazán jó sütő?

Kívülről fújja helyettünk a szakácskönyvet

Neked is érintetlenül hevernek a receptkönyvek a polcodon? Meg tudjuk érteni. Habár tényleg jobbnál-jobb gyűjtemények jönnek ki a nyomdából, ember legyen a talpán, akinek a legnagyobb konyhai káosz közepette még van ideje ezeket is lapozgatni. A legmodernebb készülékek azonban már receptes memóriával rendelkeznek! A Miele sütő például mindent észben tart helyettünk, legyen szó húsételekről, tésztákról, netán zöldségekről. Az automatikus programoknak köszönhetően elég csak előhívni a készülékből a kedvenc receptünket, és a Miele sütő máris beállítja hozzá az optimális üzemmódot, hőfokot, és időtartamot.

Tökéletes végeredményben utazik

Ahányféle étel, annyiféle elkészítési mód létezik, így a kifogástalan végeredményhez nagyon kell brillírozni a konyhában – legalábbis ezt gondoljuk, mindaddig, amíg nem találkozunk egy okos készülékkel. A Miele sütő abszolút alkalmazkodik ételeinkhez, és nem nekünk kell hozzá. Mivel többféle sütési funkciót is kínál, így már tényleg csak egy gombnyomás választ el a tökéletes végeredménytől! Ott van például a légkeveréses funkció, ami a szaftos húsok legjobb barátja, de akár olyan sütési funkciókat is megtalálhatunk benne, akárcsak a kis és nagy grill, az intenzív sütés, a felolvasztás vagy a klímavezérlés.

Nem enged az ügyetlenkedésnek

Olykor még a legrutinosabb szakácsokkal is előfordul, hogy baleset éri őket a konyhában. Például leforrázzák a kezüket vagy a forró serpenyő perzseli hólyagosra az ujjukat. Ezek azonban hamar kedvünk szeghetik, pont ezért jó, ha olyan biztos társ van a konyhában, akivel minimálisra szoríthatjuk a konyhai malőrök számát. A Miele sütő például kifejezetten gyerekbarátra sikerült, hiszen sütés közben nemcsak a készülék előlapja marad hűvös, de a kezelőfelület és a fogórész is. Ami a sütés közbeni kukucskálást illeti, arra ott van a beépített kamera és a LED-sávok. Ha pedig a forró sütőtérbe való nyúlkálásról van szó, akkor a FlexiClip teljesen kihúzható sín fogja garantálni a tisztes távolságot.