Végre itt a téli kiárusítások ideje! A választék hatalmas. Ez csak egy dolgot jelent – a gardrób cseréjét új darabokra. És most van a legjobb alkalom arra is, hogy szétválogassa, mi maradt meg és mi nem, hogy helyet adjon az új daraboknak. Pár ötletet hoztunk a költséghatékony szelektáláshoz.

Határozza meg stílusát

Érdemes megpróbálni szavakba önteni, hogyan nézne ki a tökéletes ruhatára. Írja le életstílusa jellemzőit, helyzeteit, eseményeit, színeit, öltözködési típusait és jellegzetességeket, amiket a ruhához szeretne társítani (minimalista, praktikus, minőségi, színes, semleges, nőies, réteges, sportos stb.). Dolgozzon ezekkel a jellemzőkkel. Az ízlés és az esztétika az életkor előrehaladtával sokkal határozottabbá válik. Rocker vagy bohó stílus, crop topok, mini szoknyák, széles farmernadrágok, tornacipők, magassarkúak – valószínűleg már mindegyiken keresztülment, de most már tudja, mit nem venne fel soha életében, és mi az, amiben igazán jól érzi magát. Kísérletezzen és próbáljon, találja meg az Önhöz illő legmegfelelőbb darabokat. Sokat segíthetnek ebben az újságok és szórólapok, köztük az akciós újságok Szeged városában érvényes kiadványai is, melyek számos nagyszerű ruhadarobot és kiegészítőt tartalmaznak kedvezményes áron, főleg így az év elejei kiárusítási szezonban.

Színek és fazonok

Az új ruháknál figyelembe kell venni az arc színét, valamint az alkatot és az arányokat. Nem elég, ha a boltban található új darabnak remek színe van, forma, szabás, hossz, anyag és minta tekintetében is passzolnia kell Önhöz. A fekete, fehér tökéletesen illik szinte az összes színhez. A melegebb tónusú ruhadarabok sem mennek ki sosem a divatból. Nagyszerű darabokra bukkanhat az akciós újságok Tesco pécsi kiadványainak hasábjain is, de a Tesco kőboltjaiban is, akár Pécs, akár Szeged városában.

Válogassa ki a szezonális darabokat

Az új szezonra való átállás tökéletes alkalom a ruhatára rendezésére. Itt vannak az év egyik legnagyobb kiárusítási akciói. Miért ne használná ki akkor a legjobb ajánlatokat? Rengeteg akciós ruhanemű található a szórólapok az Ön városában érvényes kiadványainak hasábjain, beleértve Szeged és Pécs városait is. Tehát lásson neki ruhatára elemzésének. A rendezett gardrób kialakításának első lépése a meglévő ruhák átellenőrzése. Vegye elő téli kabátjait, meleg pulóverjeit és egyéb téli darabokat, amelyeket csak ebben a szezonban hord, és gondolja át őszintén, hányszor viselte őket az elmúlt hónapokban. Soha? Vagy netán kétszer? Ha rádöbben, hogy ez az igazság, akkor itt az ideje, hogy elbúcsúzzon tőlük, és továbbadjon rajtuk, nem pedig még egy évre eltegye. Nézzen át minden darabot, amivel rendelkezik, és őszintén válaszoljon arra a kérdésre, hogy rendszeresen hordja-e, vagy csak néhány évente egyszer. Ajánlatos minnél előbb megszabadulni azoktól a daraboktól, amelyek nem illenek Önhöz, vagy nem hordja, nem az Ön stílusához igazodnak, más darabokkal nem kombinálhatóak vagy nem praktikusak. A válogatás után megmaradt ruhákat ossza alapkategóriákra. Gondolja át, hogy a szétválogatott darabok közül melyek illenek egymáshoz és könnyen kombinálhatóak. Ha lehetséges, csak ezeket a darabokat tartsa meg. Látni fogja, hogy pár hónap múlva örülni fog annak, hogy meghozta ezt a radikális döntést.

Ne vegyen meg olyan darabot, amit legalább 5 elemmel nem tud párosítani

Ellenkező esetben egy olyan gardróbban ragad, amely tele van ruhákkal, de nem passzolnak a többi ruhaneműhöz és kiegészítőhöz. Tehát állandóan a rettegett „nincs mit felvennem” állapotban lesz. Amikor egy új ruha vásárlásán gondolkodik, gondoljon legalább 5, persze ha minél több, annál jobb, különböző kombinációra a már otthon lévő ruhákkal. Az is fontos, hogy ellenőrizze az egyes ruhák minőségét. Mindig alaposan nézze meg azon darabok összetevőit, amelyek tetszenek Önnek. Ha lehetséges, ne vegyen szintetikus anyagot. Minden vásárlás előtt kérdezze meg magát, hogy van-e hol viselnie az adott ruhadarabot, és 100%-ban megfelel-e szabványainak és minőségi követelményeinek. Ideális cipőt vásárolni hasonló módon. Fogadjon egy klasszikus stílusra, például a CCC-től, ahol rengeteg cipő közül választhat az e-shopban vagy a hagyományos üzleteikben egyaránt, amelyek tökéletesen passzolnak a legtöbb ruhájához.

Most végre fellélegezhet a ruhatára, de mi van a földön heverő kidobott ruhákkal? Számos lehetőség közül választhat, hogy ne dobja ki őket a szemétbe. A kevésbé megkímélt, de még hordható ruhákat becsomagolva textilkonténerbe lehet tenni, ami manapság nagyon hasznos dolog. Az elhordott darabokat sem kell mindenképpen kidobnia, hiszen egy elhasznált pamut pólóból háztartási rongyot is varázsolhatunk.

Fotók forrása: www.capsule.sk