Hajlamosak vagyunk sokadjára végignézni egy sorozatot. Újra és újra ugyanazt. Pedig pontosan tudjuk, hogy melyik részben mi fog történni, de mégis valamiért jólesik visszanézni ugyanazokat a jeleneteket. 

Nem biztos, hogy ötödjére is odaszegez minket a képernyőhöz, de kellemes érzés csak háttérzajnak is használni. Közben időnként rá is pillanthatunk, de mégis tudunk kicsit lazítani. A Netflix sorozatok érdekesek, jó minőségűek és változatosak annyira, hogy többször is végignézzünk egyet-egyet. 

Miért szeretjük a sorozatokat újból megnézni?

Kinek melyik a kedvence, az nagyon sok mindentől függ. A nőket általában jobban rabul ejtik a sorozatok, mint a férfiakat, de azért őket is magával ragadhatja egy számukra izgalmas történet. Bármennyire is furának hangzik, a kedvenceinket képesek vagyunk számtalanszor megismételni. 

Ha éppen új részekkel jelentkezik valamelyik favoritunk, akkor biztosan odabilincsel minket a kanapéhoz. Amennyiben régebbi részeket tekintünk meg, közben végezhetjük a mindennapi teendőinket. Sokkal kellemesebb a takarítás, a főzés és a vasalás is az általunk imádott filmek mellett. 

A nosztalgiázás a szakemberek szerint is teljesen normális, úgyhogy nem kell megijedni, ha 16. alkalommal tekintjük meg a Wednesday epizódjait. Mivel tisztában vagyunk a történésekkel, mentálisan nem terhel minket annyira. Viszont az egyes szereplők újabb és újabb tulajdonságait fedezhetjük fel az újrajátszások közben. 

Klisék rabságában

A filmsorozatokat különböző szimbólumok is emlékezetessé és különlegessé tehetik. Ha szóba kerül az adott film címe, rögtön az fog róla eszünkbe jutni. Ahogy a különböző karakterek is jellegzetessé teszik ezeket a tévéfilmeket, de szóba jöhet még egy egyedi ruhadarab, vagy esetleg egy betétdal is. De miről is van szó? 

Wednesday sötét ruhái tükrözik hangulatát is, ami kifejezetten morcos és antiszociális. Ikonikus maszkokat viselnek A nagy pénzrablás bűnbandájának tagjai. A Jóbarátok pedig minden idők egyik legnépszerűbb televíziós sorozata, amely hat jóbarát életét tárja elénk. Mindegyik karakter más és más, az egyik elkényeztetett úrilány, aki kitör a hosszúra nyúlt gyerekkorból. Régi osztálytársa a feszült és gondoskodó szakácsnő, akinek bátyja is a csapat tagja, aki egy kedves, de bizonytalan paleontológus. Szomszédjuk egy butácska, feltörekvő színész, aki imádja a nőket elcsábítani. Összeköltözik egy szarkasztikus adatfeldolgozóval, és szerepel benne még egy excentrikus masszőrnő, aki zenél is. 

Ne csak a sorozatokat bámuld!

Mielőtt azonban teljesen beszippantanának a Netflix sorozatok, ismerkedjetek meg a Netflix filmek közül is jónéhánnyal. Ezek között is találhattok kedvetekre valót, hiszen számtalan különböző stílusból válogathattok. 

Romantikus filmek, drámák, vígjátékok, izgalmas akciók, érdekes dokumentumfilmek, gyerekműsorok, valóságshow-k várnak rád, ha előfizetsz a Netflixre. Mindig találsz újdonságokat is, illetve olyan adásokat, amelyeket kizárólag itt tudsz megtekinteni.