Manapság már számos lehetőség áll a rendelkezésünkre az építőanyagok és az építési módok tekintetében. Ezekkel a modern anyagokkal és kivitelezési módokkal jelentősen felgyorsíthatók, illetve gazdaságosabbá tehetők bizonyos munkafolyamatok. A tető kialakítása általában több hetet is igénybe vehet a körülmények függvényében. Ez az idő viszont jelentősen lerövidíthető, ha a hagyományos változat helyett, egy egészen speciális tető építési mód mellett döntünk.

Olcsó tető minőségi kivitelben

Még mielőtt az olcsó jelző bárkit elriasztana, itt máris érdemes leszögezni, hogy ettől még a gyártási eljárás és maga a végeredmény is magas minőséget képvisel. Ha már a szögelés szóba esett, akkor a szeglemezes eljárásról is ejtsünk néhány szót.

A szeglemezes tetőszerkezet egyre elterjedtebbnek számít manapság, mivel számos előnnyel rendelkezik a hagyományos tetőkkel ellentétben. A végeredmény mindkét esetben tartósnak számít, viszont az oda vezető út, maga a gyártás, a kivitelezés már teljesen más kérdés. Mert mi kell ahhoz, hogy egy átlagos tető elkészüljön? Több dologra is szükség van és ezeknek a szinkronizálása nem kis feladat. Elsőkörben tisztáznunk kell a kivitelezővel a tető építés árát. Ha a piszkos anyagiak kérdéskörét körbe jártuk, akkor egy megbízható csapatra is szükség lesz, akik jól és relatíve gyorsan dolgoznak. Amibe viszont nem lehet beleszólásunk, az nem más, mint az időjárás. Ha épp egy esős időszakot fogunk ki, akkor számíthatunk rá, hogy nagyon lassan fog haladni a tető elkészítése.

Tető kivitelezés szeglemezes technológiával

Ezzel szemben a másik módszer, azaz a szeglemezes tetőszerkezet elkészítése olcsóbb, mivel automatizált folyamatok során készülnek el az elemek, amik a helyszínen kerülnek összeszerelésre. Tulajdonképpen egy kész tetőszerkezet érkezik a helyszínre, amit a megfelelő módon, gyorsan és egyszerűen össze lehet szerelni. Arról nem is beszélve, hogy megspórolható vele a vasbeton födém elkészítése, mivel arra nem lesz szükség. Az időjárás sem fog keresztbe tenni, mert ennek a tetőnek a gyártása üzemi körülmények között történik.