Az egyedi kárpitozás nem csak a lakberendezőknek való.

Izgalmas lehet, ha úgy dönt, hogy újrakárpitozza bútorait. Az új kárpitozás nagyszerű módja annak, hogy frissítse a tér megjelenését. Ha pedig szeretett bútora van, az új kárpit kiválasztásával új életet lehelhet egy régi darabba.

Ha úgy dönt, hogy újrakárpitozza bútorait, fontos, hogy tapasztalt és jó hírű céggel dolgozzon. A tapasztalt mesteremberek segíthetnek Önnek elérni a kívánt kész megjelenést. Azt is meg tudják győződni arról, hogy az új szövet alatt rejtőző anyagok megfelelő állapotban vannak. Akár több bútordarabot, akár egyetlen széket szeretne újrakárpitozni, négy kulcsfontosságú szempontot kell szem előtt tartania.

4 tipp a bútorainak megfelelő kárpitozás kiválasztásához.

A kívánt megjelenés elérése

Valószínűleg azért fontolgatja az újrakárpitozást, mert a jelenlegi szövet sérült, vagy nem egészen olyan a megjelenése, amilyet szeretne. Ha Ön a design szerelmese, lehet, hogy pontosan tudja, milyen stílust, mintát vagy színt szeretne az új kárpitban. Ha azonban nem egészen biztos benne, egy jó kárpitos üzlet segíthet Önnek a projektjéhez megfelelő kárpit kiválasztásában. Bemutatótermünkben több ezer szövetet tartunk a legkülönbözőbb színekben, mintákban és stílusokban.

A bútorszövet gyakran együtt él más befejező anyagokkal, például festékkel, padlóburkolattal, ablakburkolatokkal, világítással és más bútorokkal. Mielőtt szövetet rendelne, fontolja meg, hogy megnézi, hogyan néznek ki az Ön által kedvelt szövetek a tényleges térben. Egyes kárpitos üzletek lehetővé teszik, hogy szövetkönyveket nézzen ki. Így még a rendelés leadása előtt láthatja, hogy az Ön által kiválasztott szövet azt a megjelenést fogja-e adni a térben, amit szeretne.

Ha a kész megjelenésről van szó, a minta gyakran a legnagyobb kihívást jelentő része a kárpitok kiválasztásának. A mérettől, a színtől vagy a színektől és a bonyolultságtól kezdve a minta végtelen lehetőségeket kínál. Ne feledje azt sem, hogy a bútor mérete, méretaránya és alakja hatással lesz arra, hogy a minta hogyan néz ki. A kis csíktól a nagy virágosig vagy állatmintáig törekedjen arra, hogy a kárpitminták egymást kiegészítve egységes és professzionális megjelenést biztosítsanak.

Tartósság és minőség

A kárpitok kiválasztásakor számtalan lehetőség áll rendelkezésre. Akár konyhai székletet vagy egy ritkán használt dísztárgyat kárpitoz, valószínűleg van olyan szövet, amely megfelel az Ön igényeinek.

A mai szövetgyárak a legkorszerűbb anyagokat állítják elő. A lehetőségek között megtalálhatók a tartósságra tervezett új szálak, valamint az olyan természetes szálak, mint a pamut és a selyem, és számos szövetkeverék. A szövet minőségét az határozza meg, hogy a szövet szálai milyen szorosan vannak megszövve, valamint a tervezési részletek, például a hímzés. Az ár nem feltétlenül egyenlő a minőséggel vagy a tartóssággal. A legolcsóbb nejlon- vagy akrilkeverékek némelyike a legjobb viselhetőséggel rendelkezhet. Ugyanezek a szövetek azonban gyakran nagyon kereskedelmi kinézetűek és érzetűek lehetnek.

A szövetgyártók a dupla dörzsöléssel értékelik a szövetek viselhetőségét. Ezeket a szöveteket a gyárban vagy egy független tesztelő létesítményben egy géppel tesztelik. A szövetet a gépben tanítva mindkét irányban pamut kacsával vagy vászonnal dörzsölik. Minden egyes menetet dupla dörzsölésnek számítanak, és a vizsgálatot leállítják, ha a szövet kopást mutat, vagy a vizsgálat meghaladja a 100 000 dupla dörzsölést.

Javasoljuk, hogy olyan szövetet válasszon, amely legalább 30 000 dupla dörzsölést mutat, hogy garantálja bútorai hosszú élettartamát és örömét.

Ápolás és tisztítás

A kárpitos szövetek ápolása és tisztítása különbözik a mindennapi életünkben használt szövetek többségétől. Például, ha vacsora közben kiömlik valami, nem fújhatsz rá egy kis folteltávolítót, nem dobhatod a széket a mosásba, és nem nevezheted jónak.

Az összes általunk forgalmazott kárpitos szövetet tisztítási kóddal látja el az a gyár, ahol a szövetet gyártották. Szerencsére minden gyártó ugyanazt a kódot használja. Ennek a kódnak az a célja, hogy a fogyasztók megértsék, hogyan kell a kárpitot rutinszerűen megfelelően ápolni, valamint mit kell tenni baleset esetén. A kód a következő:

W – Csak vízbázisú kárpittisztítószert használjon.

S – Csak oldószeres kárpittisztítószert használjon.

SW – Használjon vizes vagy oldószeres tisztítószert.

X – Ne tisztítson sem vízbázisú, sem oldószeres tisztítószerrel; csak porszívózzon vagy enyhén keféljen.

Ha a kárpit mégis folt tisztítást igényel, tartsa szem előtt ezt a 3 dolgot:

  • Kerülje a foltos terület túlnedvesítését. A túl sok nedvesség alkalmazása a külső szövetre káros hatással lehet a belső töltetre, beleértve a habot, a tollakat vagy a szövedéket.
  • A foltot mindig tupírozza, soha ne dörzsölje. A folt dörzsölése valójában tovább nyomhatja a foltot a szövetszálakba, és ronthatja a szálak integritását.
  • Ne távolítsa el a cipzáras huzatokat, kivéve, ha a gyártó címkéje ezt javasolja. A legtöbb cipzáras huzatot nem szabad tisztítás céljából eltávolítani, mivel túlzott zsugorodás léphet fel; a cipzárakat a párnák töltésének és zárásának megkönnyítésére használják, nem feltétlenül a szövet tisztítására.

Kétség esetén javasoljuk, hogy hívjon egy profi kárpittisztítót. Ők rendelkeznek kereskedelmi minőségű tisztítószerekkel, eszközökkel és a gyártó képzésével.poliészter

Ár / érték arány

Végül, de nem utolsósorban, és gyakran a legfontosabb szempont, a kárpitos szövet ára 3000 Ft – 30000 Ft között mozoghat. A jó minőségű szövetek átlagos ársávja körülbelül 10000 – 20000 Ft között mozog.

Számtalan bútorszövet áll rendelkezésre, de nem minden szövet egyforma. Sok akciós szövet olyan hibákat tartalmaz, amelyeket még egy mester kárpitos sem tud megkerülni. Javasoljuk, hogy ha akciós szövetet vásárol, vizsgáljon meg minden négyzetcentimétert, mielőtt úgy dönt, hogy folytatja a kárpitozási projektet.

Az egyedi bútorszövet kiválasztása szórakoztató és izgalmas lehet.
A szövet kiválasztása előtt fontos, hogy ismerje a kívánt kész megjelenést, valamint azt, hogy hogyan és hol fogják használni a bútorát. Több ezer kárpitos minőségű szövet áll rendelkezésünkre különböző árfekvésben. Az ezustfotel.hu bútorszövet webshop rengeteg jó minőségű bútorszövetet árul, valamint egyidejűleg megrendelheti a kárpitozás elvégzését is Ha készen áll arra, hogy elkezdje kárpitozási projektjét, kérjen időpontot bemutatótermünk meglátogatására, vagy kérhet árajánlatot.