Sok ember számára az otthonteremtés jelentős nehézséget jelent, így sokáig csak egy álom marad. A SIP házak megjelenésével azonban egy csapásra megoldódhatnak az ilyesfajta gondjaink, hiszen amellett, hogy megfizethető módon juthatunk ingatlanhoz, még számos más előnyhöz is. A következő cikkben sorra vesszük ezeket!

Amikor egy karnyújtásnyira a saját otthon. Mitől ilyen ígéretes a SIP ház?

A mai gazdasági helyzetben sajnos nem könnyű előteremteni egy saját ingatlan árát, egy olyanét, amiben tényleg otthonosan érezzük magunkat. Az efféle nehézségek kényszerhelyzeteket szülnek, például a vártnál később repülnek ki otthonról a fiatal felnőttek, súlyos összegeket hagynak ott az albérletre, vagy megalkusznak egy olyan használt lakással, amiben mindvégig azt érzik, hogy valami csak nem az igazi. Ha a tégla építésű házról hosszú időre le is kell mondjunk, a SIP ház lehetőségével végre ránk mosolyoghat a szerencse!

Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy mi az a SIP ház és miből épül fel. Az SIP (Structural Insulated Panel) ház egy olyan innovatív építési módszer, amely során az épület falai előre gyártott könnyűszerkezetes panelekből készülnek, valamilyen szigetelőanyaggal megfűszerezve. Az így létrejövő falak szilárdak és stabilak, olyannyira, hogy életkoruk általában túléli még a könnyűszerkezetes házakét is, azaz akár több generáción át kitartanak. A Zetrov Invest által készített SIP-házaknak az a különlegessége, hogy a hagyományos OSB-3 lemezek helyett OSB-4 lemezekkel készítik el a paneleket, ami egyben garancia is arra, hogy a tőlük megrendelt kivitelek egészen masszív statikai tulajdonságokkal rendelkeznek!

A már elkészült SIP-paneleket a helyszínre szállítják összeszerelés céljából. A munka során először a tartófalakat illesztik össze, majd erre jön a tető, födém, amely szintén strukturált panelekből épül fel. Mivel csak néhány egyszerű lépésből áll a panelek helyére illesztése és ún. száraz technológiát alkalmaznak, így rendkívül gyorsan és hatékonyan megy végbe az építkezés. A Zetrov Invest– olyannyira ismeri a szakma csínját-bínját, hogy a megrendelt ház 1-3 hónap alatt kulcsrakészen átadható, azaz gyakorlatilag csak be kell költözni!

Nem csak megoldás a lakhatási válságra, de abszolút személyre szabható!

Az SIP ház egyéb vitathatatlan előnyei közé tartozik, hogy mivel a panelek könnyen alakíthatók, így az épületek a legkülönbözőbb elképzelésekben ölthetnek formát, és a belső tér alakítása is sokkal rugalmasabb, mint a hagyományos építési módszerek esetében. Mit is jelent ez pontosan? A Zetrov Invest-nél elrugaszkodhatunk akár a megszokott felállástól is, hiszen nálunk a házakat kérhetjük magas, de akár lapos tetővel is, a legmodernebb műszaki tartalommal, például, H-energiás hűtő-fűtő klímákkal, elektromos padlófűtéssel, kandallókkal, napelemekkel – egyszóval bármilyen elképzelést meg tudnak valósítani, hogy igazán otthonosan érezzük magunkat, mindezt megfizethető áron! A SIP ház választásával tehát egy személyre szabott és tetszetős otthonunk lehet, így egyre többen fedezik fel a SIP-panelekben rejlő tervezési potenciált. Nem beszélve arról, hogy az ilyen jellegű szerkezetek abszolút energiahatékonyak, a Zetrov Invest házak A++ értéket képviselnek, hiszen hőhídmentes kialakítással érhető el!