Sokan kérdezik tőlünk, hogy a Salewa márka túracipői, hegymászó bakancsai, túraöltözetei miért olyan népszerűek. Erre nagyon egyszerű a válasz. Az a márka, amely a Dolomitok lankái között született, ott tesztelik jelenleg is a túrabakancsokat, kabátokat, pulcsikat, azok a túrafelszerelések a legnagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Ha ott megállják a helyüket, akkor nyugodtak lehetünk, hogy bárhol a világon megfelelő védelmet biztosítanak számunkra.

Salewa márka főleg hegymászóknak készít túracipőket, túraöltözetet, ezért mindig új megoldásokat keres, hiszen aki a természetet szereti ritkán használja a kitaposott ösvényt. A Salewa márka a jobb felszerelés iránti vágy miatt kezdett el saját maga túrafelszerelést, túraöltözetet, túracipőt készíteni.

A hegymászó a hegyekben, túrázás közben találhatja meg valódi énjét. Ehhez viszont tökéletes túracipőre, felszerelésre van szüksége. A Salewa ötvözi a Dolomitokban szerzett tapasztalatokat a hagyománnyal, hogy olyan kényelmes túrabakancsot, hegymászó bakancsot fejlesszen ki, amelyek tökéletes a hobbi túrázónak és profi hegymászónak egyaránt. A márka azoknak készít túraöltözetet akik hisznek önmagukban, szeretik a természet nyújtotta szabadságot és megvalósítják álmaikat.

A Salewa márka olyan túrabakancsokat, kabátokat készít, amelyek könnyűek, természetes alapanyagokból készülnek, gyorsan száradnak és UV-védelemmel vannak ellátva. Ennek érdekében a márka olyan innovatív technológiát alkalmaz, amely garantálja számunkra a biztonságot. Vannak márkák, akikkel szorosan együttműködik a márka, hiszen a legjobbak a maguk területén. Az egyik ilyen a Gore-Tex:

Salewa is Gore-Tex alapanyagot használ

Kint a természetben megtapasztalhatjuk, hogy mi emberek milyen sérülékenyek is vagyunk. Sokak számára hegymászás közben tudatosul, hogy a természet törvénye ránk is érvényes. Ezért a megbízható vízálló, szélálló és légáteresztő túraruházat minden túrázó, hegymászó alapfelszerelése kell, hogy legyen. A Gore-Tex® szövet hosszú ideig, kényelmes védelmet nyújt az időjárás viszontagságaival szemben.

A technológia egy rendkívül vékony, expandált alapanyagból (ePTFE) készült membránon alapul. Pórusai túl kicsik ahhoz, hogy az eső vagy más csapadék behatoljon rajta, de elég nagyok ahhoz, hogy az izzadság közvetlenül áthaladjon rajta. A Gore-Tex® további nagy előnye, hogy az ebből az alapanyagból készült túracipők, kabátok magas vízállósággal rendelkeznek, akár 28 000 mm-es víznyomást is kibírnak.

Ezt a számot nehezen tudjuk értelmezni, de hogy azért legyen összehasonlítási alapunk, ez több, mint, ha monszuneső zúdulna a nyakunkba. Ez a speciális membrán a külső szövet és a bélés közé van elhelyezve. Attól függ, hogy hol kerül felhasználásra az anyag, 2 rétegű, 2,5 rétegű vagy 3 rétegű Gore-Tex szövetet különböztetünk meg. Mi a különbség? A 3 rétegű Gore-Tex® szövet a megnövelt tartósság és a jó légáteresztő képesség kombinációját kínálja, míg a 2 rétegű anyag a könnyű védelmet biztosítja.

salewa bakancsok

Salewa kifejlesztette az időjárásnak teljesen ellenálló anyagot

A Salewa egy másik fontos alapanyaga, amiből a túrafelszerelések készülnek a Powertex Cordura. A kihívást jelentő, hóval borított, sziklás emelkedők megbízható vízálló, szélálló és kopásálló ruházatot igényelnek. A SALEWA® márka kifejezetten erre a célra fejlesztette ki a szabadalmaztatott, rendkívül robusztus Powertex CORDURA® szövetét. A 3 rétegű rétegelt alapanyag garantálja, hogy az időjárás viszontagságaiból semmit nem fogunk érzékelni.

Az ultravékony poliuretán (PU) membrán gondoskodik arról, hogy az izzadságból származó pára a szabadba távozzon. A szövet külső anyaga 94%-ban rendkívül kopásálló CORDURA® nylonból készül, és 6%-ban elasztánt tartalmaz a megfelelő mozgásszabadság érdekében. A CORDURA® szálak időtálló, masszív megjelenést kölcsönöznek az anyagnak. Annak biztosítására, hogy az anyag tökéletesen vízzáró legyen, a SALEWA® környezetbarát, PFC-mentes, tartósan vízlepergető bevonattal kezeli az anyag külső felületét.

Salewa a Drytonnak köszönhetően elvezeti a nedvességet testünktől

Előbb bemutattuk, hogy a Salewa milyen technológiát alkalmaz annak érdekében, hogy kint tartsa a hideget. De mi a helyzet a testünkkel közvetlen kapcsolatban lévő anyagokkal?  Az alpesi hegymászás intenzív tevékenységet foglal magába, amelyeket rövid pihenőidő követ. Ezért funkcionális szövetekre van szüksége, amelyek gyorsan és megbízhatóan elvezetik az izzadságot a testünktől, így akadályozva meg a meghűlést. Az UV-védelem is fontos, különösen a magas hegyvidéki területeken. A SALEWA® ezért kifejlesztette a Dryton nagy teljesítményű szintetikus és funkcionális szövetet. Ez az anyag gyorsan elvezeti a nedvességet, könnyű, mégis robusztus és kényelmes viselet bármilyen magasságban is legyünk. A Dryton különféle vastagsággal kapható. A SALEWA® Drytont aláöltözetekhez, nadrágok és rövidnadrágok készítéséhez használja.