A japán módszer napjainkban itthon is egyre népszerűbbé válik és mind többen keresik a reiki tanfolyamokat, reiki mestereket. A tréning megszervezésének hazánkban nincsenek szabályozott keretei, ezért nagyon kell figyelni, hogy kihez fordulunk.

De kezdjük az elején, hátha még nem is hallottál a reiki kézrátétes gyógymódról. Egyúttal önfejlesztő módszerről is beszélhetünk, hiszen nagy szükség van hozzá az egyén belső ráhangolódására, fejlődni akarására. Különleges képességek viszont egyáltalán nem kellenek.

Ha testi-lelki egyensúlyoddal probléma van és szeretnéd helyreállítani a zavart, akkor kiváló eszközre leltél a reikiben. De akkor is okos dolog a reiki irányába mozdulni, ha jelenleg minden rendben van és ezt szeretnéd is hosszú távon megőrizni. Elérheted vele a tökéletes belső harmóniát és megélheted a kiegyensúlyozottság fantasztikus állapotát.

A reiki lényege a csatornázott univerzális energia által feloldott testi toxinoktól, energetikai blokkoktól való megszabadulás. Hatására támogatást kap a szervezet öngyógyító, regeneráló rendszere. Ez más, mint az allopatikus gyógymódok. A gyökér okot szünteti meg és mellékhatásai sincsenek. Minden helyzetben teljesen biztonságos.

Ha felkeltette az érdeklődésed ez az általad is könnyen elsajátítható módszer és igazi mesterre, magas szakmai színvonalra vágysz, akkor a Jikidenreiki háza táján érdemes keresgélned. Ne számíts bonyolult tréningre, drágán beszerezhető eszközökre, mindezekre semmi szükség. Csupán az kell, hogy belevágj, ennyi bőven elég.

A reiki által megtapasztalod, hogy úszhat be végtelenül egyszerűen a boldogság és a nyugodtság a hétköznapjaidba. Észreveszed majd, hogy milyen pozitív változások jellemzik emberi kapcsolataidat. Növekszik tudatosságod, kibontakoznak képességeid, egyre inkább optimista életszemlélet jellemez, ami minden tevékenységedre hatással lesz.

Később a reiki életmóddá alakul és aminek mindenki örül majd – hála a belső békének – elfogadóbb, jobb ember válik belőled.