A karácsonyi ajándék ötletek házilag tipikusan azon témák csoportját gazdagítja, amelynek változatosságát, színességét nem korlátozza semmi. A DIY izgalmas világában a saját kézzel készített karácsonyi ajándékok igencsak népszerűek, sőt, a tapasztalat is azt mutatja, egyre többen döntenek a kézműves meglepetések mellett a bolti tömegcikkek ellenében. Miért? Nos, a válasz egyszerű: a kézműves karácsonyi ajándék idézi meg legjobban a szeretet ünnepének lényegét, hiszen magában hordozza a készítője szívét és lelkét.

Karácsonyi ajándék ötletek házilag – aranyos kopogtató, ami mindenki szívét rabul ejti

Végtelenül kedves ötlet a szeretet személyt egy egyedi ajtókopogtatóval meglepni. A DIY munka nehézségi szintje alacsony, kis rákészüléssel azok is sikerrel koronázhatják a projektet, akik egyébként kezdőnek számítanak a barkácsolás terén. A koszorúalapot mi magunk is elkészíthetjük (például szőlőágakból), de természetesen bármikor dönthetünk úgy, hogy kreatív boltból szerezzük be azt. A díszítés során engedjük szabadjára a fantáziánkat: régi karácsonyfadíszek, örökzöld gallyak, szalagok és gyertyák is kerülhetnek a kopogtatóra. Ezeket a legegyszerűbben ragasztópisztollyal rögzíthetjük az alapra.

Kézzel készített ajándékok – a gasztro meglepetések is divatosak idén

kézzel készített ajándékok soraiban a gasztro meglepetések is előkelő helyet foglalnak el, nem véletlenül. Finom ínyencfalatok, különleges házi készítésű édességek – ezekre a kedves, szeretetteljes ajándékokra senki nem mond nemet. A DIY bonbont vagy muffin-t pedig még azok is könnyedén elkészíthetik, akik egyébként nem mozognak otthonosan a konyhában.

Karácsonyi ajándék ötletek házilag – gyertyadíszítés profi módra

Az illatos gyertya tipikusan karácsony ajándék – és könnyedén személyre is szabhatjuk ezt az aranyos meglepetést, ha a dekupázs (szalvéta) technikát hívjuk segítségül. A választott egyszerű, dísztelen gyertyára a szóban forgó dekorációs módszerrel vigyük fel a kívánt motívumokat, és voilá: készen is van a minden ízében karácsonyi ajándék, ami akár az ünnepi asztal díszeként is szolgálhat.