Könnyen megvalósítható, ám annál látványosabb lakberendezés ötletek, amelyek ráadásul tökéletesen bevállnak a szerényebb paraméterekkel rendelkező nappalik esetében is? Nos, nem árulunk zsákbamacskát: a kisméretű nappalik minden igényt kielégítő berendezése nem egyszerű feladat. Kellő rátermettséget, szépérzéket, gondos tervezést, no meg néhány okos ötletet is igényel – ez utóbbiakat most mi szolgáltatjuk a jelen cikkünkben.

A kreatív szemléletmód kulcsfontosságú

Nem kertelünk: kisméretű nappaliba kisméretű bútor dukál. Nagyon furcsán hatna ugyanis az alig néhány négyzetméternyi szobában a robosztus fotel vagy a hatalmas szekrénysor. Amennyiben tehát, épp a bútorválasztás fázisában vagyunk, mérlegeljünk okosan, és mindig az adott szoba méretéhez passzoló bútort, garnitúrát válasszunk. Persze az is könnyen megtörténhet, hogy még a kisméretű bútorok is túl nagynak bizonyulnak – ebben az esetben az egyedi, személyre szabott gyártású egységek jelentik a megoldást.

Lakberendezés ötletek – az alapbútorokról

Gazdálkodjunk okosan a rendelkezésünkre álló hellyel! A kanapé legyen inkább kisebb, kétszemélyes darab – ehhez maximum két fotelt választhatunk. A kisméretű kanapé és a különálló fotelek akár még a szobát is nagyobbnak, levegősebbnek mutathatják. A kanapét toljuk a fal mellé, ezáltal is tetemes mennyiségű helyet spórolva meg. A dohányzóasztal szintén a nappali alapbútorai közé tartozik – ebből is válasszunk méretében arányost darabot. A TV készüléket a kanapéval szemben helyezzük el, lehetőség szerint a falra rögzítve – így az nem vesz el extra helyet a szobából.

Praktikus lakberendezés ötletek – okosan a függönnyel és a szőnyeggel!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a kisméretű nappaliba kisméretű függönyt és szőnyeget választanak. Mi ne essünk bele ebbe a csapdába. Szerencsére mindkét esetben, a függöny-, illetve a szőnyegválasztás során is kicsit jobban elengedhetjük a fantáziánkat, és akár a nagyobb, grandiózusabb méretű darabok háza tájáról is mazsolázgathatunk. A hosszan leomló függöny és a nagyobb méretű szőnyeg ugyanis optikailag tágasabbnak mutatja a teret.