Az utóbbi években egyre többet hallunk az omega 3 készítményekről. Az omega 3 kapszula csak az egyik formája az omega-3 bevitelének, emellett már élelmiszerek összetevőjeként is sok helyen rátalálhatunk. Jó példa a margarin, ha omega 3 ételek után kutatunk, ahol máris felmerül bennünk a kérdés, vajon milyen mennyiségű omega-3 zsírsav kerülhet a szervezetünkbe egy szendvics elfogyasztásával?

Az USA Vitamin vitamin webáruház készletében az omega 3 vitamin készítmény is megtalálható. Amennyiben kapszula formájában fogyasztjuk az omega-3 zsírsavat, egyértelműen látjuk, hogy milyen napi mennyiséget viszünk a szervezetünkbe és sokkal könnyebben lehet arra is választ adni, hogy mire jó az omega 3.

A halolaj köztudottan értékes tápanyag, hiszen omega-3 zsírsavat tartalmaz. Persze nem mindegy, milyen hal felhasználásával készül a halolaj, illetve milyen halat fogyasztunk, hogy omega 3 halolajhoz jussunk hozzá. Erre a legmegfelelőbbek a zsíros tengeri halak, a makréla, a szardínia, a makréla, a hering, vagy a lazac.

Az omega 3 hatásai

Szervezetünknek szüksége van az ALA, a DHA és az EPA zsírsavakra, de nem tudja őket előállítani. De mire jó, ha gondoskodunk a bevitelükről? Jelenléte megmutatkozik a szem, az agy, a szív és érrendszer, sőt még az örökítő sejtek funkcióiban is. Életünk végéig szükséges számunkra ez a tápanyag, ezért valamilyen formában tudatosan gondoskodnunk kell a beviteléről.

Kezelőorvosunkkal egyeztetve nyilván könnyen megtaláljuk az omega 3 fogyasztásának a legideálisabb formáját és orvosi javaslatot is arra nézve, hogy hogyan ajánlott omega 3 gyerekeknek, mire jó az omega 3, mikor kell bevenni az omega 3 kapszulát, mik az omega 3 hatásai, omega 3 mibe van, kezelőorvosunk nézetei szerint melyik a legjobb omega 3 kapszula.

Bárhogy is döntünk, egy biztos, hogy meg kell találnunk a számunkra legkényelmesebb és leghatékonyabb formáját az omega 3 bevitelének, mert kialakuló hiány különböző negatív hatásokkal járhat szervezetünkben. Aki a kapszulás formát választja, az könnyebben mérheti a napi mennyiséget és jobban tud igazodni a napi ajánlott mennyiség biztosításához. Feltétlenül el kell olvasni a terméken feltüntetett ALA, a DHA és az EPA összetevők készítményben fellelhető mennyiségét, így tudjuk a különböző márkákat összehasonlítani.