Kertje nem csak annak lehet, aki családi házban lakik. A kert értékeit élvezheti egy társasházi lakás tulajdonosa és egy parkosított kerttel rendelkező intézmény dolgozója is. A zöldterület kincs, megóvni, ápolni kell, hogy hasznos életteret, pihenést, feltöltődést nyújthasson általa a természet. A Zöld Korona Garden Kft. munkatársai számtalan parkot alakítottak már ki és a szükséges fenntartási, karbantartási munkálatokat is szívvel lélekkel végzik el.

Mit tehetünk, ha lakóhelyünkön a zöldterület ápolatlan, elhanyagolt, gazzal benőtt és inkább bosszúságot okoz, mint örömöt?

Akár családi házban lakunk, akár egy lakóközösség vagy munkaközösség tagjaként szeretnénk fejlődést látni, az első megoldás az összefogás és tervezés. A parképítés összetett munkálatokkal és többféle szakember bevonásával jár. A legjobb, ha egy erre szakosodott csapat veszi kézbe a kivitelezést. Mivel a lehetőségek sora tengernyi, ezért a helyi adottságokat, kívánságokat, anyagi fedezetet kell összefésülni. A tervek birtokában már könnyedén összeválogathatjuk a szükséges anyagokat, meghatározhatjuk a mennyiségeket és a végső árakkal is viszonylag könnyen kalkulálhatunk.

A gondozatlan zöldterületből készült park nagy változást hoz a lakók, vagy dolgozók életébe. A szemet gyönyörködtető virágok, az árnyat adó bokrok, fák, a kényelmes, tiszta járda, a természet ízét tálcán kínáló csobogók, a megpihenést szolgáló padok mind segítik a feltöltődést, relaxációt. Ha ehhez még sportolási és gyermekek számára készült játék lehetőség is adott, akkor a megújult élettér lényegesen javítja komfortunkat.

A parképítő csapat a tervektől kezdve, a a növények, eszközök telepítésén át a térburkolatok, parkolók kialakításáról, akár kerítés építéséről is gondoskodik. Öntözőrendszer kiépítésével könnyíti meg a növények ápolásának munkálatait, illetve vállalja a karbantartás, gondozás rendszeres feladatait.

A sikeres parképítés után pedig a munkaidő alatt egy kis pihenőt tartva bármikor sétálhatunk egyet a parkban kifújva magunkat, hiszen visszatérve egészen biztos, hogy sokkal jobban megy a munka. Hazatérve pedig az otthonunkat körülölelő park biztosítja a kikapcsolódást és gyermekeink számára az önfeledt játéklehetőséget.