A családok pénzügyi helyzetét számos tényező befolyásolja. Számít a munkabér, a szociális támogatások, az adóteher, a hitelkamat és törlesztőrészlet is. A legtöbben most aggódva figyelik a változásokat. Az ár- és kamatemelések, a szociális támogatások decemberi kifutása, az egyéni vállalkozások fizetési kötelezettségeinek megváltozása és az infláció együtt most okos lépéseket igényelnek. 

A pénzügyi szakértők a laikus kalkulációknál sokkal pontosabban látják a várható jövőt, bár biztosat mondani most senki sem mer. Mégis, ha a családunk pénzügyi helyzete a tét, szeretnénk, ha hozzáértő személytől kapnánk tanácsot és nem csupán baráti beszélgetések alapján hoznánk meg komoly döntéseinket.

A HUN Pénzügyi Tervező szakértői magas szakmai tapasztalattal, naprakészen nyújtanak segítő kezet. Díjmentes konzultáció során átláttatják helyzetünket, megmutatják lehetőségeinket és kérésünkre optimalizálják pénzügyi portfóliónkat.

Amit feltétlenül optimalizálnunk kell a jelenlegi helyzetben:

  • hitelek
  • biztosítások
  • befektetések

A hitelek kamatai folyamatosan emelkednek. Az aktuálisan legjobb ajánlat, akár naponta változhat. Az, hogy melyik bankot, ajánlatot válaszd, fix, vagy változó kamatozású legyen a hiteled, milyen futamidőt igényelj és milyen támogatásokat kaphatsz, ezek alapján pedig hogy járhatsz a legjobban, biztosan megtudhatod tőlük. Egy kétségbeejtő helyzetben például a hitelkiváltás rengeteget segíthet.

Sokan megfeledkeznek arról, hogy a biztosítások megvédenek a váratlan károk, betegségek következményeitől, de csak akkor, ha a választott biztosítási konstrukció megfelelő és aktualizált. Nagyon fontos, hogy naprakészen kezeljük szerződési feltételeinket. Mi az, ami valóban személyre szóló és megfelelő védelmet nyújt? Csak akkor tudhatod meg, ha élethelyzetedre, vagyonodra, kockázataidra szabott ajánlat készül. Legyen az kockázati életbiztosítás, vagyonbiztosítás, egészségbiztosítás vagy nyugdíj biztosítás, a HUN Pénzügyi Tervező csapata átnézi meglévő biztosításaidat és elemzi a kockázataidat. A legfontosabb, hogy mindig tudd, mit kockáztatsz, így felelősen dönthetsz arról, mit mennyire szeretnél bebiztosítani. Aktualizáltasd velük a következőket, ha még nem tetted meg:

  • a lakásbiztosításodat – hiszen az ingatlanárak sokat emelkedtek -,
  • az életbiztosításodat – hiszen az idő gyorsan telik -,
  • a gépjármű biztosítást az éves fordulónál,
  • az egészségbiztosítást az aktuális helyzetet figyelembe véve.

A nyugdíj biztosítás és a kockázati életbiztosítás magunkról és a szeretteinkről való gondoskodás alapköve. Teljes körű biztonságot jelenthetnek.

A befektetések terén ma sokan bizonytalanok. A szerencse helyett inkább bízd szakértőre a pénzed. A jelenlegi helyzetben a pénzügyi útvesztő hatalmas kockázat lehet. A HUN Pénzügyi Tervező szakértői megtalálják számodra a legmegfelelőbb megtakarítási, befektetési formát, számíthatsz felkészültségükre.