A házak, lakások esetén gyakori probléma a magas páratartalom és a nagy hőmérsékletkülönbségek miatt kialakuló penészesedés. Sajnos sok esetben a lakók sokáig nem is szereznek tudomást róla, mert alattomosan bújnak meg a penészfoltok, például a szekrények mögött.

Azt mindenképpen tudni kell, hogy a penészgomba még ha szabad szemmel nem is látható, de a levegőben mindenhol jelen van és például egy szellőztetés alkalmával már be is kerültek lakásunkba a spórák. A penészesedés nem kötődik a régi, rossz állapotban lévő házakhoz, ugyanúgy előfordulhat egy újépítésű, frissen átadott házban is. A penészgombának a megtelepedéshez és szaporodáshoz párára van szüksége, amit egész könnyen meg is kaphat egy átlagos lakásban, ahol tartósan 60% körüli, vagy afölötti a páratartalom. A már kialakult foltokra megfelelőek lehetnek a különböző vegyszerek, viszont mindenképpen gondoljuk végig, hogy miért alakulhatott ki elsődlegesen és szüntessük meg az okot, hogy a nagytakarítás után ne térhessen vissza a hívatlan vendég. A penészesedés elkerülése érdekében nagyon fontos a szellőztetés, a páratartalom nyomon követése, a különböző páramentesítő berendezések beszerzése.

Sajnos sok esetben előfordul, hogy már túl későn veszik észre a lakók a penészesedést, például egy hatalmas beépített szekrény mögött. Általában ilyenkor már annyira nagy a kár, hogy a teljes falat újra kell vakolni és festeni, illetve a penésszel szennyezett szekrénytől is érdemes megszabadulni, hiszen ez az egészségre káros toxinokat bocsáthat ki magából. Ha ennyire rossz a helyzet, akkor érdemes a lehető leghamarabb az összes fertőzött anyagot egyben elszállíttatni, amire megfelelő és hatékony megoldás a konténer rendelés.

Mindenképpen érdemes átgondolni előre, hogy pontosan mire lesz szükség, például csak sittszállítás (építési anyagok, törmelékek) szükséges, vagy vegyes konténert szeretnénk rendelni. Utóbbiba már bármi bekerülhet, akár a bútorok, fahulladék, textilek, használati tárgyak is. A konténer lehelyezése is fontos kérdés, hogy magánterületen megoldható, vagy csak közterületen, mert ebben az esetben területfoglalási engedély beszerzése is szükséges lesz. A rendelés előtt még a méretet kell előre meghatározni, a konténeres cégek jellemzően 4,5,6-8 m3-es konténerekkel dolgoznak.

Cégünk több, mint 20 éve van jelen a konténer szállítási piacon, több tízezer elégedett ügyféllel a hátunk mögött biztosan tudunk segíteni építési, felújítási, vagy lomtalanítási munkája során.

Tesztelje megbízhatóságunkat, keressen minket elérhetőségeinken!

E-mail cím: m.pal@interbridge-trade.hu
Mobilszám: +36/70-368-58-24