Nem csupán a matracnak és az ágyneműnek van nagy szerepe abban, hogy milyen minőségű lesz az alvásunk, hanem a huzatnak is. A dizájn másodlagos szempont, azonban sokat dobhat a helyiség enteriőrjén egy esztétikus, szép ágyneműhuzat, valamint így hívogatóbbá válhat az ágy. Az ágyneműhuzat kiválasztásában az egyik fontosabb szempont maga az anyag.

Pamut

A pamut nevezhető az ágyneműhuzat anyag királyának, hiszen ez a legnépszerűbb anyag, főleg ebből készülnek a huzatok. A Cool Market kínálatában számos kiváló minőségű, esztétikus pamut ágyneműhuzatot találsz.

A pamut kellőképp tartós és áteresztő anyag, amely télen melegít, míg nyáron hűsít, mivel a levegő könnyedén átáramlik rajta. A leginkább ellenálló típus a pamut-poliészter keverék ágyneműhuzat, ezért rendszerint az óvodákban és a szállodákban ezeket a típusokat részesítik előnyben.

Szatén

A szatén alapvetően nem is egy anyag, hanem sokkal inkább egy szövési technika, melynek köszönhetően az adott anyag sokkal fényesebbnek fog tűnni. A szatén ágyneműhuzat elsősorban a selyemre hasonlít. Nagyon sok függ az adott anyagtól. Ha selyemből vagy pamutból készül a huzat, akkor kellemesen áteresztő. Viszont, ha poliészterből készült, akkor könnyen izzasztó lehet, különösen a nyári estéken. Vastagabb pizsama esetén viszont a téli estéken is kellemetlen lehet a nagy meleg.

Rendkívül elegáns hatást kelt, ezért sokan kedvelik ezt az anyagot. Nem csoda, hogy meglehetősen borsos áron lehet hozzájutni. Ha ezt a típust választod, akkor mindenképp tiszta pamut verziót vásárolj, ne a műszálas típust.

Flanel

A flanel meglehetősen vastag anyag, ezért azok számára ideális, akik fázósak. Amellett, hogy puha, egyben nagyon kényelmes anyag és jó nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik. Télen különösen nagy hasznát veheted ennek az anyagnak.

Mikroszálas poliészter

A mikroszálas poliészter ágyneműhuzat nagyon hasonlít a pamutra, ebben az anyagban körülbelül olyan érzés aludni, mint a pamut ágyneműhuzattal. A mikroszálak miatt nagyon fontos tudni, hogy ezt az anyagot tilos vasalni.

Vászon

Különösen a panziókban, illetve a kórházakban lehet találkozni a vászon anyaggal. Strapabíró és könnyen kezelhető anyag, emiatt széles körben elterjedt. Ugyanakkor van finomított változata is, mely sokkal kellemesebb, puhább tapintással rendelkezik.