Az időjárás olyan tényező egy építkezés vagy felújítás során, amit nem áll módunkban befolyásolni, így gyakran okoz nehézséget egy-egy ilyen munkálat során. Az esős idő lassíthatja a folyamatokat, mivel az anyagok nehezebben száradnak. 

Mikor jön jól otthon egy ipari páramentesítő berendezés?

Az építkezéseknél az időjárás változásai komoly kihívást jelentenek, hiszen a vakolat nehezebben szárad, s amíg ez nem tökéletes, nem lehet festeni vagy burkolni. Ilyen esetekben egy ipari páramentesítő készülék, például a Páramentesítő.hu webáruházból megkönnyíti és meggyorsítja a munkavégzést. 

Ezek a nagy kapacitású gépek hatékonyan távolítják el a levegőből a nedvességet, így elősegítik az anyagok száradását. Így lehetővé válik a folyamatos munkavégzés, s az egyik munkafázis miatt sem csúszik a teljes folyamat. Nem keletkeznek felesleges kiadások az építkezés során. 

Beázáskor jelentősen megnő a páratartalom

Amikor a tető hiányosságai következtében vagy éppen egy rosszkor időzített tetőcsere alkalmával beázik a mennyezet, sürgősen ki kell szárítani, hogy elkerüljük a penész kialakulását. A Trotec nagy teljesítményű párátlanítóival ki tudjuk szárítani a falakat, és segítenek akár a padlószőnyeg és a bútorok gyorsabb száradásában is. Ugyanis minél hamarabb száradnak meg ezek a felületek, annál kisebb kár ér bennünket. 

Kármérséklés pince beázása esetén

A pince általában hajlamosabb a nedvesedésre, különösen a régebben épült családi házak esetén, hiszen korábban gyakran nem alkalmaztak megfelelő szigetelést. Egy rosszul kivitelezett csatornarendszerrel előfordulhat, hogy a pince beázik, és ilyenkor gyors cselekvésre van szükség. A pincében elhelyezett tárgyakat nyáron célszerű a szabad levegőre helyezni, hogy meg tudjanak száradni, a belső teret pedig ipari páramentesítővel minél hamarabb megszárítani. A hidegebb időszakokban adszorpciós páramentesítő készülék használata javasolt, hiszen ez fűtetlen helyiségekben, hideg környezetben is hatékony működésre képes. 

Persze fontos az is, hogy a pincse nedvességforrását beazonosítsuk és megszüntessük. Az utólagos szigetelés segíthet a talajból felszivárgó nedvesség ellen, az ereszcsatorna átvizsgálása és optimalizálása pedig a tetőről lezúduló vízmennyiség elterelésével segítheti a pince kiszáradását.

Páramentesítők kisipari környezetben

Az ipari páramentesítők azonban nemcsak extrém helyzetekben segítenek, hanem nedvességre hajlamos helyiségekben, például fürdőszobák, üzemi konyhák, vendéglátóipari egységek konyháinak páramentesítését is megoldhatjuk velük. Ugyanilyen jó szolgálatot tehetnek élelmiszerraktárak, gyógyszeripari gyártócsarnokok helyiségeiben, ahol fontos a szárazon tartás a gyártás vagy tárolás szempontjából.

Ezek az eszközök tehát sokféle területen hasznosak lehetnek, és hatékony megoldást jelentenek a penész elleni védelem kialakítása során.