A női egyenjogúság és a nők emberi jogainak napja a nemzetközi nőnap. Ma már családi körben kevésbé, munkahelyi környezetben annál inkább tartják. A munkahelyhez elsősorban a szabad munkavállalás eszméjével kötődik és amelyik munkahely kiemelten kezeli a nők tiszteletét, ott nagyon is helytálló döntés a nőnapra ajándék beszerzése.

A távmunka időszakában kicsit elsikkadni látszottak a közösségi rendezvények, a nagyszabású ünnepi ceremóniák, de március 8. attól még ugyanolyan fontos marad.

Valljuk be, hogy egy nőt nem túl bonyolult megajándékozni. Vannak kiválóan helytálló, örök érvényű ajándékok, mint a virág és a bonbon, de egy cégvezető vagy a vállalat férfi tagjai ennél akár kreatívabbak is lehetnek. A céges ajándék lehet ajándékcsomag, egyedi összeállítás, melybe finomságok, kozmetikumok, gyümölcsök, kávé, esetleg pezső vagy egy finom bor kerülhetnek.

A céges dolgozók ezen a napon még nagyobb tisztelettel kezelik a női nem képviselőit, akár a céges női partnereket is felköszöntheti a vezetőség. Egy stílusos ajándékcsomag logózott díszcsomagolásban igen nívós köszöntésnek számít, ami adott esetben emlékezetes is lehet. A női dolgozók létszámától függően mennyiségi kedvezményeket is kaphatunk a rendelésnél.

A virágot és az ajándékcsomagot ki is egészíthetjük kézzel készült apró meglepetéssel, feliratos tárgyakkal, sajátos, akár cégünkhöz kapcsolódó figurákkal.

Persze nem vagyunk egyformák. Köszöntő és köszöntött között is lesznek, akiknek nyűg, másoknak pedig élvezetet okozó csapatépítő buli a nőnap. Sőt! Olyanok is akadnak, akik keresik, milyen előnyeik származhatnak az alkalomból. Sokan tudják, hogy a figyelmesség kitűnő kapcsolatépítési lehetőség.

A legjobb, ha már a reggel is meglepetéssel indul, így az egész nap szebb lehet. Már az asztalon várhatja valami kedvesség, egy idézet, ami akár a vezető köszöntő beszédét is pótolhatja. Jelezheti, értékes csapattag, aki elégedettséggel viheti hírét a férfi kollégák, illetve főnök úr figyelmességének.