Érdekel a zenélés, de idegesség tölt el, ha a kezdésre gondolsz? Mi összegyűjtöttük számodra azokat a zenei eszközöket, amelyeket kezdőként is bátran bevállalhatsz. Tévhit, hogy felnőttként nehéz megtanulni bármilyen hangszeren is játszani, hiszen csak a megfelelő segítségre van szükségünk.

Lássuk a kínálatot

A tudásszint, a háttér és az egyéni preferenciák alapján a következők bármelyikét bátran választhatod: zongora, gitár, dob, hegedű, bendzsó, szájharmonika.

Most nézzük meg mit érdemes tudnod pár hangszerről

A szájharmonika felnőtt kezdők számára is jó választás, főleg, ha a jazz-, a folk-, a blues vagy a countryzene érdekel leginkább. Ezt nehéz rosszul megszólaltatni, így biztosak vagyunk abban, hogy örömödet leled majd a játékban. Ráadásul könnyedén hordozható, hiszen akár a zsebedben is magaddal viheted.

A zongorázás elsőre talán bonyolultnak tűnhet, de ez nem így van. A legfontosabb, hogy megtanuld a két kezedet koordinálni és a kottát olvasni. Ha ezeket a kezdeti készségeket alaposan elsajátítod, akkor semmi gondod nem lesz játék közben. A zongora, sokkal jobban átlátható, mint bármely más hangszer, hiszen a billentyűzet előtted lesz. Mivel igen népszerű, így azzal sem lesz gondod, hogy a netről zongoraleckéket tölts le, csatlakozz egy közösséghez vagy éppen új trükkökre tegyél szert. Ezen felül a zeneelméleti ismereteket olyannyira fejleszti, hogy később nagyon könnyen át tudsz majd térni akár másik eszközre is. Pop, rock, klasszikus zenét is lehet játszani rajta, így a stílusok között is bátran válogathatsz. Elragadó hangja miatt minden egyes tanulással töltött óra boldogsággal fog eltölteni.

A gitár egy sokoldalú zenei eszköz, amely sokkal masszívabb, mint más húros hangszer. A kezdeti időszakban nagyon jó választás lehet egy 6 húros akusztikus gitár. Ha gyorsan sikerül elsajátítanod, akkor azonnal tovább tudsz lépni egy elektromos gitárra vagy esetleg egy több húros gitárra.

És végül ejtsünk pár szót, hogy hol is érdemes beszerezni a hangszereket

Ma már nagyon sok lehetőségünk kínálkozik az internetes vásárlásra, de ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy inkább személyesen érdemes vásárolni. Hangszerbolt Budapest és annak vonzáskörzetében is elérhető, így, ha fővárosiak vagyunk akkor nem okozhat gondot egy szaküzlet felkeresése. Ma már mindenütt szakképzett eladók segítik a vásárlókat, így akár a megfelelő hangszer kiválasztásában is segítő kezet nyújthatnak.