A radiátor szerelés szükségessége egyre többször merül fel. Egyfelől időről időre korszerűsíteni kell a fűtési rendszerünket, másfelől napjainkban egyre nagyobb hangsúly helyeződik a megfelelő energiahatékonyságra, és egyre többen ismerik fel a lehetőséget, hogy hosszútávon milyen előnyökkel járhatnak egyes felújítási munkálatok. A szigetelés mellett, a megfelelő fűtőtestek sem tekinthetők kevésbé lényegesnek ebből a szempontból, ha pedig szükséges, akkor sor kerülhet a radiátor cseréjére vagy szerelésére is.

Mennyire nehéz feladat a radiátor szerelés?

Még ha nem is tartozik a legnehezebb építőipari feladatok közé, a radiátor szerelés azért egyrészt igényel valamilyen szintű hozzáértést, másfelől a megfelelő szerszámok használata is szükséges lesz például egy cseréhez. Ha hozzáértő végzi a munkát, akkor nem kell sok idővel számolni. A legtöbb esetben a radiátor szerelés a kellő tapasztalat birtokában szerencsére rutinfeladatnak számít egy felkészült szakembernek.

Laikusként viszont nem érdemes belefogni, hiába tűnik egyszerű feladatnak a radiátor szerelés vagy éppen csere. Ha valamit rosszul csinálunk, annak komolyabb következményei is lehetnek, a radiátor tönkretételétől akár egy nagyobb beázásig. Fontos, hogy megfelelő legyen a fűtővíz keringetése, ez a fűtőtest optimális működése és legjobb hatékonysága miatt is elengedhetetlen. Ezért minden esetben jobb, ha hozzáértő kezekre bízzuk a feladat elvégzését.

Hogyan történik egy radiátor szerelése?

Fontos tudni, hogy ha például le szeretnénk cserélni egy régebbi radiátorunkat, akkor a fűtésrendszer összes tagját cserélni szükséges. Mindenképpen érdemes szakember segítségét igénybe venni, akár már a legelejétől, hogy a megfelelő típusú, méretű és teljesítményű darabot szerelhessük be. A szerelő elvégzi a cserével együtt járó feladatokat, ellenőrzi a kötések és a szelepek állapotát, valamint a végén végrehajtja a szükséges nyomáspróbát, adott esetben pedig pár hét múlva ismét helyszíni ellenőrzést tart, hogy meggyőződjön a rendszer kifogástalan működéséről.