Sokak véleménye szerint, a ház építés olcsón nemes egyszerűséggel azon kategóriájú fogalmak közé tartozik, ami a valóságban egyáltalán nem megvalósítható. Nem is csoda, ha többen így vélekednek, hiszen mind az ingatlanok, mind az építőipari anyagok ára az egekben van. Hogyan valósítható meg mégis az olcsó építkezés – mert bizony van mód arra, hogy ne kelljen felélni az összes megtakarításunkat, ha az álmaink otthonában kívánunk élni.

Venni vagy készíttetni, ez itt a kérdés

Vannak, akik úgy gondolják, okosabb ötlet az építtetés helyett, már kész ingatlant vásárolni. Az igazság viszont az, hogy a valóban minőségi, tágas otthonok költsége bizony csillagászati összegekkel vetekszik – azok a házak pedig, amelyeknek az ára megfelelő, azok többnyire a külső jegyeik, szerkezeti sajátosságaik miatt nem vonzók. Ha a sok feleslegesen megtett kör után, kiábrándulva rájövünk erre, akkor nyer igazán teret a ház építés olcsón, mint működő ötlet.

A vályogon és a téglán túl – ház építés olcsón

A múlt idők népszerű építészeti megoldása, a vályogház építése manapság már nem tartozik a közkedvelt metódusok közé, a modern téglaházakkal ellentétben. Ez utóbbiak viszont valóban drágák, és nagyon megterhelik az átlagpolgár zsebét. A könnyűszerkezetes házak viszont, vagy ahogy többen nevezik ezeket, a készházak jóval költséghatékonyabb megoldását kínálják az építkezésnek.

Amerikában imádják és már Európában is egyre nagyobb közkedveltséget élvez

A tipikusan amerikai mintára épülő készházak tulajdonképpen már előre legyártott modulokból épülnek fel, a megrendelő igényére szabva. Az építkezés gyors és zsebbarát, hiszen nincsenek felesleges alapanyagok, maradékok a munka végére. A könnyűszerkezetes házak emellett roppant energiabarátak is. Ezzel két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen viszonylag sem az építési költségük, sem a fenntartásuk nem számít megfizethetetlenül drágának.

Ne adjunk lejjebb az elvárásainkból!

Minőség mindenekfelett! Legyen ez a mottónk a leendő otthonunk építése során is: kizárólag olyan építőcsapatra bízzuk hát a munkát, akik kiváló renoméval rendelkeznek.