Az eljegyzési ajándék szülőktől általában nagyobb volumenű meglepetést takar. Bár ez még nem a Nagy Nap, mégis, ha a leendő házasokkal rokoni kapcsolatot ápolunk, érdemes értékálló ajándékkal szolgálni. Persze ez nem jelenti azt automatikusan, hogy az eljegyzés apropóján muszáj kiüríteni a családi megtakarítást – létezik ugyanis arany középút is!

Eljegyzési ajándék szülőktől – nem mások túllicitálása a cél

Túlságosan is anyagias világunkban egyre nagyobb értéke van a minél drágább, látványosabb ajándékoknak, pedig a valóságban nem mindenki engedheti meg magának, hogy csillagászati összegekkel vetekedő meglepetésben részesítse a fiatalokat. Mivel itt az ajándékozás alapja a szülő-gyermek kapcsolat, a személyre szóló, szívből jövő ötletek váltják be igazán a hozzájuk fűzött reményeket.

Szuper eljegyzési ajándék szülőktől – gondolkodjunk élményekben!

Manapság az élmény-ajándékok is nagyon népszerűek. A drága mikrohullámú sütőre vagy sokrészes étkészletére néhány évtized múltával senki nem emlékszik. Ugyanezt viszont nem lehet elmondani egy kellemes program okozta élményről. Ha nem vagyunk anyagiak terén korlátok közé szorítva, külföldi utazásban is gondolkodhatunk, viszont egy wellness-hétvége, esetleg egy romantikus vacsora (például a Balatonon ringatózva) is tökéletes ajándékötletnek számít. Rengeteg olyan belföldi program van, amely előre borítékolja a jegyesek őszinte örömét.

Eljegyzési fotózás – aminek lehetetlen ellenállni

Az eljegyzési fotózás is az élmény-ajándékok táborát gazdagítja, ám azok soraiban is igazán egyedinek számít. A fotózás életre szóló élmény, hiszen az eredménye, a bámulatosan szép eljegyzési képek, örök emlékként szolgálnak. Hosszú évek után elővéve az albumot, a házasok boldogan gondolnak majd vissza közös életük első igazán nagy mérföldkövére.

Pénz, mint eljegyzési ajándék?

Nos, ha semmi ötletünk nincs, és inkább anyagi javakban részesítenénk a fiatalokat, ezt is megtehetjük kedves, szívhez szóló formában. Az elegáns képeslapra vetett néhány kedves sor egy tipikusan leendő házasoknak szóló könyvvel, benne a pénzt tartalmazó borítékkal, például stílusos formája a meglepetésnek.