Egy férfi többségében úriember is, manapság azonban nem mondható el mindenkiről. Nem jár együtt a kettő, inkább jellemfejlődés kérdése, bár sokszor még egy élet erőfeszítése sem elegendő arra, hogy valaki valódi úriemberré váljon. Mindenesetre persze nem árt tisztában lenni azzal, hogy mit jelent annak lenni, mit tehetünk azért, hogy jobbá váljunk.

Ebben a cikkben abban segítünk, hogyan valósítható meg mindez.

Férfi vagy úriember?

Egy fiúnak nincs választása azzal kapcsolatban, hogy mikor és hogyan nő fel. Ahogy a hölgyeknél, úgy a férfiaknál is egy idő után bekövetkeznek a változások. A férfi energia azonban csak akkor tud felszabadulni, ha elfogadjuk ezeket a dolgokat. A Gentleman Store-nál tudják, hogy mire van szüksége egy férfinak ahhoz, hogy úriemberré válhasson. Bár az igaz, hogy mindenkinek mást jelent ez a kifejezés, van azonban pár olyan dolog, amiben egyezik az emberek véleménye.

Milyen egy úriember?

Az első és legfontosabb, hogy jó modora legyen. A visszafogottság és a jó modor ugyanis az első számú ismérv, amihez hozzátartozik, hogy tud kérni, köszönni, nem beszél, amikor nem kérdezik, udvarias, valamint tiszteletteljes. Képes helytállni bármilyen közegben, tisztel mindent és mindenkit.

Fontos továbbá az ápoltság, amely kiterjed a szakállra, a ruházatra, valamint a cipőre és a hajra egyaránt. Tudja azt, hogy milyen előnye van annak, ha esztétikusan jelenik meg valahol, ezért figyel arra, hogy minden részlet tökéletes legyen. Tiszta és ápolt a körme, az arcszőrzete, nem gyűrődött a ruhája, az inge, nem piszkos a cipője, de még a táskáját sem a földről kapta fel.

Egy igazi úriember művelt és becsületes!

Az igazi férfiak mindig és mindenkor becsületes, tartja a szavát, valamint vállalja, ha a tetteinek következményei vannak. Nem hisz abban, hogy manipulációval kellene elérni valamit. Emellett művelt, bölcs, inkább kérdez, mintsem beszél. Persze, ha valaki tőle szeretne megtudni valamit, akkor arra szívesen válaszol, lehetőleg röviden, tömören és minden tudását beleadva. Csak az igazat mondja.

Tisztában van azzal, hogy csak akkor válik igazi úriemberré, ha folyamatosan fejleszti magát, tanul és új dolgokat sajátít el. Ezek a férfiak a környezetükből is felszívják a tudást. Tökéletes a helyesírásuk, ismerik a művészeti ágakat, a klasszikus zenét, figyelnek a politikára, valamint képesek érvelni és alátámasztani a véleményüket.

Türelmes és magabiztos

Ne feledkezzünk meg a türelemről, ami igen fontos pontnak számít. Egy úriember önkontrollt tud gyakorolni, tökéletes hallgatóság, nem tereli el a témát és megértő. Viszont hisz abban, hogy magabiztosnak lenni jó. Képes minden helyzetben nyugodt maradni, még akkor is, amikor az adott szituációban más lenne a véleménye.