Az áruk és szolgáltatások egekbe szökő költségei az országban minden ember számára frusztrálóak. Rendkívül káros a megélhetésért küzdő kisgyermekes családok számára. Idén országosan átlagosan 16%-kal nőtt egy csomag pelenka ára. Persze nemcsak az emelkedő pelenka árak okoznak nagy problémát, bármilyen bevásárlást egyre nehezebb gazdaságos módon megúszni.

A tiszta Lord Shop pelenka elengedhetetlen a gyermek egészségéhez és fejlődéséhez. Egy átlagos gyermek körülbelül 11 000 pelenkát használ el élete első néhány évében. 2021-ben a becslések szerint a családok havonta 40.000 forintot költenek gyermekenként pelenkákra. Emiatt sok szülő vagy újrahasználja a pelenkát, vagy a megfelelőnél hosszabb ideig hagyja csecsemőjét szennyezett pelenkában, ami pelenka kiütéshez, fertőzésekhez és egyéb egészségügyi problémákhoz vezethet. A piszkos pelenkában töltött óráktól síró csecsemőknek nagyobb a kockázata annak, hogy egész életen át tartó negatív következményeket szenvednek el.

Minden harmadik magyar család küzd azért, hogy megfelelő mennyiségű pelenkát biztosítson a baby számára. A szegénység gyakran rejtett következménye, a pelenkaszükséglet károsítja a gyermekek, családok testi, lelki és gazdasági jólétét. A gyermekeknek szánt pelenkák és pelenkákhoz kapcsolódó kellékek költségeit nem fedezik semmilyen kiegészítő kormányzati program, amelyre az alacsony jövedelmű családok támaszkodhatnának- Ez pedig létfontosságú lenne különösen az idén tapasztalt válság idején.

A pelenka iránti igény nagy akadályokat teremthet, amelyek aránytalanul érintik az elszegényedett közösségeket. A sérülékenyebb családok gyakran gyermekgondozási központokat vesznek igénybe, ami rengeteg szülő számára megnehezíti a munkába állást vagy a továbbtanulást.

A junior, rosszabb helyzetben lévő családok számára fontos, hogy legyenek kedvezményes áron elérhető pelenkák vagy pelenkacsomagok elérhetőek, hogy így túl tudják vészelni a születendő gyerekek első időszakát. Fontos, hogy ha ismerünk olyan családokat, akiknek nehézségeik akadnak a megfelelő gyermekhigiéniai felszerelések megvásárlásával, kössük őket össze a helyi civil szervezetekkel vagy családsegítő szolgálatokkal.