Amennyiben az a célunk, hogy egy küldeményt gyorsan, költséghatékonyan és nem utolsósorban biztonságosan eljuttassunk a megadott címre, akkor ezt ma már könnyedén, problémák és kellemetlen fennakadások nélkül tudjuk megtenni.

A Csomagnet.hu oldalán a belföldi csomagküldés is rendelkezésre áll, de akár külföldi címet is megadhatunk. A lényeg, hogy pontosan kitöltsük az oldalon szereplő űrlapot és megadjuk az olyan adatokat, mint például a feladó, a címzett és a csomagméret.

Van azonban néhány fontos dolog, amit észben kell tartanunk annak érdekében, hogy a küldeményünket fel tudjuk adni. Ezek közé tartozik többek között a csomagolás is, azaz, hogy az adott tárgyat vagy tárgyakat milyen és mekkora dobozba tesszük, illetve hogyan zárjuk le.

Mire kell figyelni ezzel kapcsolatban? Hogyan kell becsomagolnunk a küldeményeket? Mai cikkünkben ezekre a kérdésekre hozzuk a válaszokat, érdemes lesz velünk tartani.

Vegyük figyelembe a futárcégek előírásait, ajánlásait!

Mindenekelőtt az általunk választott futárcég előírásait kell szem előtt tartanunk akkor, amikor arról döntünk, hogy pontosan mivel és hogyan csomagoljuk be a küldeményünket.

A legtöbb cég felhívja a figyelmünket arra, hogy mindig az adott tárgy méretének, illetve súlyának megfelelő csomagolást készítsünk, amihez lehetőség szerint dobozt – és ne például zacskót vagy csomagolófóliát – használjunk.

Sokan egyetértenek abban, hogy a megfelelő csomagolás vízhatlan és legalább 3-5 rétegű, így érdemes erre törekedni. Emellett azt a tanácsot is érdemes megfogadni, miszerint érdemes töltőanyagot is elhelyezni a dobozban, amivel kitöltjük az üres részeket. Erre a célra tökéletesen alkalmas a buborékfólia és a hullámpapír is.

Használjunk jó minőségű dobozt a csomagoláshoz!

A jó minőségű dobozok jellemzően erős kartonanyagból készülnek, ennek köszönhetően pedig megbízható védelmet nyújtanak a beléjük helyezett tárgyaknak. A karton vastagsága, illetve szilárdsága fontos tényező, elvégre ezek határozzák meg azt, hogy mennyire lesz a doboz ellenálló a külső hatásokkal és a mechanikai sérülésekkel szemben. 

Figyeljünk oda a doboz megfelelő lezárására is!

Mindemellett arra is oda kell figyelni, hogy alaposan le legyen ragasztva a doboz. Egyrészt azért, mert ennek hiányában a szállítás során könnyen kieshetnek a tárgyak belőle, másrészt pedig azért, mert így elkerülhetőek a nyom nélküli lopások.

Minden esetben kellően erős és széles, lehetőség szerint műanyagból készült ragasztószalagot használjunk, azok ugyanis kellően ellenállóak és megbízhatóan rátapadnak a dobozra.

Ezek tehát a legfontosabb dolgok, amiket mindenképp szem előtt kell tartanunk, ha azt szeretnénk, hogy a küldeményünket gond nélkül fel tudjuk adni. Ezeket a szabályokat semmiképp se vegyük félvállról, ha ugyanis a csomagunk nem felel meg a kritériumoknak, akkor a futárcégek nem fogják vállalni a szállítást.