Ha elképzeled, milyen lehet egy ejtőernyős képzés, talán arra gondolsz, hogy hosszú heteket töltesz el egy reptéren és keményen dolgozol azért, hogy mindent elsajátíts. Igen, éppen ilyen a hagyományos alapokon nyugvó tanfolyam, de képzeld, már gyorsított szabadeső képzés is létezik, ami egy sokkal hatékonyabb módszert takar. Hogy néz ki egy ilyen tanfolyam?

Az Accelerated Freefall (AFF) a hagyományos ejtőernyős képzés modernizált változata, vagyis rövid és tömör, de mindent magába foglal, tehát épp azt adja, amire a XXI. század izgalmakra vágyó emberének szüksége van. Ha érdekel ez a világ, mindössze pár napot kell szentelned a tanulásnak, hiszen az egész tanfolyam 3-4 nap leforgása alatt lezajlik.

Hogy lehetséges, hogy mindent meg tudnak Neked tanítani ennyire rövid idő alatt? A képzés személyre szabott oktatáson alapul, és a hatékonysága a gyakorlatias megközelítésben rejlik. Az elméleti anyag áttekintését követően máris belevetheted magad a mélységbe és ezzel együtt az ejtőernyőzés minden praktikájával megismerkedhetsz.

A földi felkészítés magába foglalja az ernyőkezelést, mindent megtudhatsz a szabadesésről és a földet érésről. A képzés gyakorlati része összesen kilenc, egymásra épülő szintből áll, amíg folyamatosan tanulsz, méghozzá szabadesés közben. Hogy átlásd, mennyire hatékony módszerről van szó, eláruljuk, hogy ez nagyjából 80 hagyományos ejtőernyős ugrás tapasztalatát jelenti.

Kezdetben természetesen oktatók kíséretében fogsz ugrani, akik végig fogják majd a hevederzetet és kézjelekkel kommunikálják a teendőket. A tanfolyam előrehaladtával egyre több feladatot kell majd magad elvégezned, de mindig azonnali visszajelzést kapsz, ha valami korrigálásra szorul.

tandem ugrás

 

A búcsú a vizsgaugrás, ami a képzés utolsó, de életed első, teljesen önállóan végrehajtott ejtőernyős ugrása lesz. A sikeresen zárt vizsga után kapsz egy alapfokú jogosítást, melynek birtokában bármikor ugorhatsz önállóan – persze oktatói felügyelet mellett.

A gyorsított szabadeső képzést a Tandemcentrum sportegyesülete honosította meg, ha érdekel Téged az ejtőernyőzés, érdemes hozzájuk jelentkezned. Jó tanulást és sok sikert!