Nyáron hűt, télen fűt, mi az? Akár egy találós kérdés is lehetne az imént elhangzott mondat, amire a válasz az úgynevezett inverteres klíma. A hűtő-fűtő klímának az egyik legfőbb előnyeként mindenképp azt kell kiemelni, hogy ugyanaz a berendezés tud gondoskodni egész évben a ház hőmérsékletének szabályozásáról. Emellett persze egyéb szempontokat is felsorolhatunk. Az alábbiakban ezekről lesz szó.

Költséghatékony és zöld

A klímával való fűtés rengeteg potenciált hordoz magában, számos előnye van. Egyrészt egyazon készülékkel megoldható a fűtés, illetve a nyári hőségben a lakás lehűtése is. Ez már önmagában véve nagyon vonzóvá teszi a légkondicionáló készülékeket, ám ami igazán rátesz erre, az az, hogy könnyedén üzemeltethetjük megújuló energiaforrások segítségével, így jelentős mértékben függetleníteni tudjuk magunkat többek között a bizonytalan gázfűtéstől. A zöldenergia használata egyúttal rengeteg megtakarított pénzt is jelent. A klíma remekül párosítható napelemekkel, melyek télen is tudnak energiát termelni. A klíma Debrecen városában is gyakran napelemek segítségével működtetett rendszer.

Kezelje akár távolról is!

Nagyon népszerű módszer napjainkban a padlófűtéses rendszer, de a klasszikus radiátoros megoldás is. Ezek egyik hátránya, hogy viszonylag sok idő kell ahhoz, hogy felmelegítsék az egyes helyiségeket. Ezzel szemben a klíma mindössze néhány perc alatt képes az egész lakást felfűteni, attól függően, hány beltéri egység áll rendelkezésre. Nem szabad szó nélkül elmenni amellett sem, hogy a modern klímaberendezéseket akár távolról is irányíthatja okostelefonja segítségével, így mire hazaér, pontosan a kívánt hőmérsékletű lakás fogja várni, függetlenül attól, hogy hűtésre, vagy fűtésre van szükség. A programozás arra is lehetőséget ad, hogy a kifújt levegőnek ne csak a hőmérséklete, hanem az erőssége és iránya is változtatható legyen.

Új fűtőrendszer gyorsan és egyszerűen

Az elavult fűtőrendszerek korszerűsítése, javítása, cseréje sokszor nehézkes, rendkívül költséges feladat. Padlófűtés felújítása, telepítése céljából akár az egész padlózatot fel kell szedni a házban, de az is előfordulhat, hogy külön engedélyeket kell beszerezni egyes fűtőrendszerek telepítéséhez. A klíma ebből a szempontból is előnyös választás lehet, ugyanis a telepítése gyorsan és egyszerűen elvégezhető a szakemberek segítségével, ráadásul semmilyen engedélyre nincs szükség. A klíma Debrecen városában, vagy bárhol az országban emiatt is rendkívül népszerű.

Tiszta levegő

A radiátoros fűtőrendszerek mellett gyakran tapasztalhatunk allergiás tüneteket. Ennek oka, hogy a radiátoron megülő házipor a fűtőtest felmelegedésének hatására a levegőbe kerül újra és újra. A légkondicionáló készülékek esetében ez a probléma is elkerülhető, ugyanis olyan szűrőberendezésekkel vannak ellátva, melyek nem engedik, hogy pollenek, por kerüljön a rendszerbe, ráadásul a meglévő háziport sem kavarják fel.

World Klíma Debrecen

A World Klíma Debrecen ingyenes helyszíni felmérést biztosít Debrecenben és környékén. Ha Ön is azon gondolkodik, hogy nem vár tovább, belevág a légkondicionáló készülékek telepítésébe, akkor a World Klíma Debrecen szolgáltatásaira bármikor számíthat.