Amennyiben a soron következő, nagyobb lélegzetvételű kiruccanásunkat tervezzük, és kalandokban, izgalmas programokban gazdag vakációra vágyunk, akkor a Kenya utazás legyen a választásunk tárgya!

Az emberiség bölcsője: Afrika

Afrika varázsa különösen azok szívét érinti meg, akik a természettől távol, betondzsungelek forgatagában élik a mindennapjaikat. Az előttünk elterülő szavannák végtelensége, az életre szóló élménnyel gazdagító szafarik lehetősége Kenya fővárosának, Nairobi-nak modern pezsgésével párosulva igazi álomvakációvá teszi a Kenya utazást.

Mesés élővilág és ősi kultúrák nyomában

A Kenya utazás nem lehet teljes egy minden ízében igényesen megszervezett szafaritúra nélkül. A túra részeként megtekinthetjük a kontinensen őshonos egyedi élővilágot, illetve feltárhatjuk a múlt titkait is, ha az ősi kultúrák megmaradt emlékei nyomába eredünk. Sokszínű ország lévén Kenya sohasem hagyja unatkozni az embert – számtalan látnivalója miatt évente többmillió turista látogatja meg az Egyenlítő mentén fekvő országot.

Mikor induljunk?

A tapasztalt utazók tanácsát megfogadva, a kenyai vakációt mindenképpen július és október közé tervezzük. Ebben az időszakban várható ugyanis az állatok éves vándorlása, így a szafari valóban teljes élményt nyújthat a lelkes kalandoroknak.

Kenya utazás: valóban veszélyes volna?

Nos, nem mehetünk el szó nélkül a tény mellett, miszerint a Kenyában fennálló politikai helyzet miatt (gondolunk itt a szomszédos országokkal fenntartott ellenséges viszonyra), turisztikai szemmel magának az országnak vannak biztonságos és kevésbé biztonságos részei. A nemzeti parkok környékén, illetve az Indiai-óceán partvidékén található nyaralók már biztonságosnak számítanak – viszont, még mielőtt lefoglalnánk a szállást, mindenképpen kérjünk erről bővebb információt az illetékes szerveknél.

A vízum gyorsan és egyszerűen igényelhető

Vízum nélkül nem léphetünk be az országba, viszont szerencsére a szóban forgó dokumentum gyorsan, egyszerűen és viszonylag költséghatékonyan igényelhető, akár a repülőtéren is.