A biztonságos vezetés egyik alapfeltétele, hogy észrevegyük azokat a helyzeteket, amik kárt okozhatnak az autónkban. Sajnos azonban könnyen előfordulhat, hogy az előttünk haladó jármű kerekéről felpattan egy kavics, ami irtózatos sebességgel nekiütődik a szélvédőnknek. Ez esetben pedig szükségünk les egy olyan szakemberre, aki segít eltüntetni a nyomokat.

Szerencsére a profi szélvédő javítás Érd területén és környékén is rendelkezésünkre áll, így nem kell tartanunk attól, hogy az üvegen lévő sérülések örökre ott maradnak.

Mi a teendő kőfelverődés esetén?

Ha olyan szerencsétlen helyzetbe kerülünk, hogy felpattan egy kő a szélvédőnkre és az ennek hatására megreped, akkor mielőtt meg kell javíttatnunk. Erre azonban ritkán van lehetőség a helyszínen, és ha valaki még aznap rá is ér megcsinálni, akkor sem biztos, hogy fél órán belül odaér.

Amíg ez nem történik meg, addig a különböző szennyeződések bekerülnek a repedésbe nyomot hagyva ott. Ha ráadásul esős az idő, akkor a víz is be tud folyni a lyukakba, ami szintén nem túl szerencsés. Bármi, ami belemegy a résekbe és nem vagy csak nehezen távolítható el onnan, az nagymértékben ront az üveg javíthatóságán.

Ennek elkerülése érdekében tehát mindenképp le kell ragasztani a repedést. Így, amikor megtörténik a profi szélvédő javítás Érden vagy más városban, akkor a szakember tökéletes végeredményt tud elérni.

Mikor van szükség az autóüveg javításra?

Az üveg javítására minden esetben szükség van, amikor egy kő vagy kavics nyomot hagy rajta. Ez még akkor is igaz, ha a repedés nem akadályozza a sofőrt a kilátásban, és ha első ránézésre úgy tűnik, hogy nem is olyan nagy az okozott kár.

Sajnos a szélvédőnek megvan az a sajátossága, hogy ha egyszer betörik, akkor könnyen tovább repedhet. Ehhez nem feltétlenül kell még egy kavicsnak felverődnie, elég egy nagyobb erejű szél, csapadék vagy mechanikus erőhatás. Tehát az autóüveg javítás nem megúszható, és érdemes sort keríteni rá, mielőtt még nagyobb lenne a baj. Ez esetben ugyanis esélyes, hogy már csak a csere jelent majd megoldást.