Az otthon kényelmének megteremtése egy alapvető igény, amire mindenki törekszik. Ebben kulcsszerepet játszik a klímaszerelés is. Természetesen a történet legelső lépése a megfelelő készülék kiválasztása. Rengeteg kiemelkedő ajánlattal találkozhatunk, amelyek egyikére a későbbiekben itt is kitérünk, de megéri a választást profi szakemberekre bízni, mert csak így biztosított a kiváló végeredmény. A légkondicionálók modern generációja már képes a megszokott hűtési feladatok mellett, a fűtés ellátására is. A klímaszerelés ezért is vált igazán népszerűvé. Érdemes időben és kellő körültekintéssel nekilátni ennek a folyamatnak.

Miként zajlik a klímaszerelés?

A fűtés klímával az egyre inkább enyhe telek alatt sokkal költséghatékonyabb, mint más elektromos megoldással. Ennek egyértelmű következménye, hogy némi kalkulációt követően a legtöbben a klímaszerelés mellett döntenek. Egy jól szigetelt ingatlan melegítése az eddigi számlák töredékéért elvégezhető némi befektetés után. A folyamat első lépése mindig a helyszíni felmérés. A szakemberek ilyenkor tudnak pontos részleteket elárulni. Többnyire a klímaszerelés egységárakon mozog, ha a körülmények könnyítettek. Ilyen az egyszeri faláttörés és a konzol felfogatása legfeljebb 3 méteres magasságban. Illetve a kábelek, szállítócsövek telepítése rövid távolságon belül. Az egyedi körülmények plusz költséget jelentenek, de a telepítés még így is bőven megtérül.

Energiahatékony megoldás a fűtés klímával

Az A+++ energiaosztályba tartozó, 3,5 kW-os Hisense Energy Pro split klíma olyan egyedi tulajdonságokkal van felvértezve, ami egész évben maximális komfortot biztosít. Az átmeneti időszakokon túl, a téli hónapokban ugyanúgy kivitelezhető a fűtés klímával. Megközelítőleg 1 kW elektromos áram felhasználásával akár 6 kW meleg nyerhető ki, ami sokszoros megtérülésnek minősül. Az intelligens rendszerek számtalan kényelmi funkciót tartalmaznak a telefonos irányítástól a hangvezérlésig. Az okos üzemmódok a megtakarítást szorgalmazzák. A fűtés klímával tehát az az opció, amivel megéri élni, de mindig kérje szakember segítségét a szerelés és választás terén, mert csak így garantált a hibátlan, ugyanakkor hatékony működés.