Egy lézeres szemműtét végleges megoldást jelent a látásproblémákra. Segítségével örökre lemondhat a szemüveghordásról vagy a kontaktlencse használatáról, könnyen elvégezhető, nem jár fájdalommal és ma már számos szemműtét típus áll a rendelkezésre. Számos előnye van, amely manapság rendkívül népszerűvé teszi, a különböző eljárások közül azonban nem könnyű választani. Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget.

A lézeres szemműtét elvégzésének feltételei

Lézeres szemműtéten – bár sokoldalúan alkalmazható – nem minden páciens vehet részt. Az operáció végrehajtásának feltétele, hogy a beteg jó egészségi állapotnak örvendjen, ne szenvedjen autoimmun betegségben és ne rendelkezzen vérzészavarral. Mérlegelni kell a dioptria mértékét is, hiszen a lézeres szemműtét csak -12 és +6 dioptria között nyújt megoldást.

Az operációt minden esetben egy szakorvosi konzultáció előzi meg, amely egyfajta állapotfelmérés is egyben. Ekkor elemzi a szakorvos a szemek állapotát és a páciens egészségügyi állapotát, illetve mesél részletesen a műtét előtti teendőkről, az eljárás menetéről és az azt követő időszakról is.

Több lézeres szemműtét típus közül lehet választani

Az egylézeres, felszíni kezelés, az egy- és kétlézeres, lebenyes eljárás és a hagyományos lézeres kezelés mind-mind felfedezhető a kínálatban. Ami azonban mindegyikükben közös, hogy a műtét teljes mértékben fájdalommentes, garantálja az egészséges látást és rövid ideig, mindössze 5-15 percig tart mindkét szem vonatkozásában.

A különbségek főként a gyógyulási időben, a műtétet követő gondozás mértékében és az árban fedezhetőek fel. A sajátos igények és lehetőségek tükrében érdemes letenni a voksot egyik vagy másik lézeres szemműtét típus mellett. A Budai Szemészeti Központ weboldalán könnyen tájékozódhat az aktuális lézeres szemműtét árakról.

Az árat alakító tényezők

Értelemszerűen: minél gyorsabb a gyógyulási idő, minél kevesebbet szükséges pihenni a műtétet követően és minél hamarabb lehet munkába állni, a műtét annál költségesebb. Ennek oka az alkalmazott technológia különbségében rejtőzik.

A legmodernebb, 7D lézeres szemműtét a legdrágább, egészen pontosan 710.000 Ft-ba kerül mindkét szemre. Ennél kicsivel olcsóbb az egylézeres, lebenyes eljárás, amely mintegy 440.000 Ft. Az érintésmentes, egylézeres felszíni kezelés 380.000 Ft-ba, míg a legolcsóbb lézeres szemműtét típus 296.000 Ft-ba kerül. Mindegyik kezelés ára kiegyenlíthető részletekben is és jelentős kedvezménnyel is igénybevehető bizonyos feltételek fennállása esetén, valamint kuponok igénybevételére is van lehetőség.

Az árak magukban foglalják a műtétet követő ingyenes kontrollvizsgálatot és a mérlegelés során nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az árak egyszeri kifizetésével örökre mentesülhet a szemüveg vagy a kontaktlencse viselésének költségeitől. Élethosszig tartó tökéletes látásra vágyik? Keressen fel egy színvonalas szemészeti klinikát!