A kertgazdálkodás, legyen az hobbi vagy professzionális tevékenység, számos kihívással jár. Az idő, az erőfeszítés és a szaktudás mind alapvető tényezők, amelyek meghatározzák a kerti munkák eredményességét és amelyek nélkül nehézkesebbé válik minden kerti munkával töltött perc.

Azonban itt jönnek képbe a kerti gépek, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy hatékonyabban és gyorsabban végezzük el a különféle feladatokat, legyen az fűnyírás, permetezés vagy éppen a talajmunkák elvégzése, és amelyek révén még a fárasztó munka is örömteli kikapcsolódássá válhat.

Honnan válasszunk kerti gépeket?

Bármilyen kerti gép megvásárlására kerüljön is sor, a BestMarkt számos kerti géppel és kiegészítővel kecsegtet, amely biztosítani fogja, hogy kertünknek és igényeinknek megfelelő minden eszköz beszerzésre kerüljön. Attól függően, mekkora a kert és vannak-e már bizonyos gépek a háztartásban, érdemes külön csoportokra bontani az egyéni szükségleteinket, majd ezt követően tovább szűkíteni a keresést, melyet a webáruházban megadott szempontok nagymértékben támogatnak.

A kerti gépek megválasztása döntő fontosságú annak érdekében, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni a kertben. Lényeges, hogy olyan gépeket válasszunk, amelyek megfelelnek az adott feladatnak és a kertünk sajátosságainak. Így például, ha kerítés helyett sövényekkel választjuk el a házat a szomszédtól, nélkülözhetetlen a sövényvágó beszerzése. Ha több ezer méteres a kert alapterülete, akkor pedig a benzines fűnyíró lesz létfontosságú a rendezettség elérése érdekében.

A környezetvédelem szerepe a vásárlásaink során

Napjainkban már egyre többen válnak tudatos vásárlókká, és figyelembe veszik a környezetre gyakorolt hatásokat is, amikor megvesznek valamit. Mivel egy kerthez rengeteg gép beszerzése szükséges, ezért itt már ténylegesen is van értelme a környezettudatos szempontok mérlegelésének. Egyre több gyártó cég helyezi előtérbe folyamatai során a fenntartható fejlődést, amelyet mi, vásárlók egy tudatosabb fogyasztói magatartással tudunk megtámogatni.

Ha lehetőség van rá, és kisebb a kert, válasszunk elektromos berendezéseket, amelyek igazán halk eszközök és a környezetre kevésbé károsak, mint benzinmotoros társaik. Ahol pedig nehézségekbe ütközik a kábelek magunk után való húzása, vagy netán még veszélyes is, ott megoldást jelenthetnek az akkumulátoros készülékek. Lehet, hogy az üzemidő kevesebb lesz, és figyelni kell a töltöttséget, de legalább nem fogjuk szennyezni annyira a környezetet.

A legfontosabb kerti kisgépek

A fűnyírón és sövényvágón túl érdemes beszerezni egy ágaprítót, főleg ott, ahol sok a fa az udvaron. Ha van egy cserép- vagy vegyes tüzelésű kályha, akkor ezek az ágak mindjárt felhasználásra is kerülhetnek, természetesen csak alapos kiszárítás után. A fűnyírás fontos kiegészítő kelléke a gyepszellőztető, amellyel még egyenletesebb pázsitot kaphatunk, valamint a fűkasza a nehezen hozzáférhető helyek elrendezésében fog segíteni.