Már régóta tudjuk, hogy bizonyos ásványok jótékony hatással vannak ránk. Tény, hogy csodaszép ékszerek készülnek belőlük, ám nem csak a különleges színük vagy formájuk miatt éri meg viselni őket. Különösen igaz ez a howlitra, amit másnéven magnezit ásványnak is hívunk. Igazán figyelemreméltó erővel rendelkezik, nemcsak a testre, hanem a lélekre is pozitívan hat. Mik pontosan a howlit ásvány hatásai? Most erről lesz szó.

A howlit ásvány hatása a lélekre

A howlit egy igazi pozitív erejű kő, ami segíthet a negatív energiák megszüntetésében. Nem véletlenül viselik sokan, akik a pozitív életszemléletüket szeretnék erősíteni. Támogathat az elménk lecsendesítésében, a gondolataink kiegyensúlyozottá és harmonikussá tevésében. Ismerős a túlagyalás fogalma? Rendkívül káros hatással van ránk, ha egy bizonyos dolgot újra és újra átgondolunk. Ördögi körbe kerülünk, amiből úgy érezhetjük, hogy nincs kiút. A howlit segíthet megszüntetni ennek gyökerét, és már az elején gátat vethet a végtelen gondolatáramlatnak. Nyugtató hatással is bír, támogathat minket az alvásban, pihenésben, meditációban. Kifejezetten ajánlott a viselése olyan nőknek, akik nehezen tudnak pihenni. A howlit megerősítheti bennünk azt, hogy nem a körülmények irányítanak minket, hanem pont fordítva. Kitartóbbá és céltudatosabbá tehet minket. Mindezek mellett pedig a spirituális élményekre is nyitottabbá tehet. Nemcsak a környezetünkkel, hanem saját magunkkal szemben is elfogadóbbak lehetünk általa.

A howlit ásvány hatása a testre 

A howlit hatása a fizikai síkon is érzékelhető. Nemcsak a lelki, hanem a testi folyamatokat is jó irányba befolyásolhatja. Segíthet a kalciumszint optimalizálásában, ami nagymértékben hozzájárul a fogaink, csontjaink egészségéhez. Serkentheti az anyagcserét, így a fogyásban, méregtelenítésben is támogatást nyújthat. A magnéziumtartalmának köszönhetően segíthet a szorongás oldásában, többek között fejfájás esetén is sokan számolnak be a pozitív tapasztalataikról. Az pedig már csak egy ráadás, hogy a koordinációs képességeinkre is jó hatással lehet.