Ózongenerátor? Számos forrásból hallottuk ezt a szót, ugye? Az autószervizestől, aki ilyen gépet használt a klímatisztításra. A rovarirtótól, aki ózonnal terítette be a teljes lakást poloskainvázió idején. A fodrásztól, aki az első hullámot követő újranyitás után azzal nyugtatott, hogy nála baktériumoknak a napi ózonkezelésnek hála nyoma sem lehet. A kocsma sokat látott szakijától, aki ezzel pusztítja a penészt a vályogházban. De mihez kezdjünk, ha a padláson egy saját ózongenerátort? Erre hozunk most 5 tippet!

1. Ózongenerátorral koronavírus ellen

2022 nyarán Magyarországon szokatlan időben fenyeget a koronavírus hatodik hulláma. Még a korábbiaknál is kevesebb valós járványadat áll rendelkezésre, hiszen mindenki nyaral, senki nem tesztel valamint megszüntették a mintavételek számának közzétételét, amelyből megtudhatnánk hány tesztből állt elő a hetente közölt esetszám.
Mindenesetre újra beszédtéma a Covid és egyre több ismerőstől hallunk sztorikat az új variánssal történő találkozásról.

Ózongenerátorral hatékonyan léphetünk fel a koronavírus variánsai ellen, ugyanis az ózon egy nagyon erős, természetben is előforduló hatóanyag, amely az oxidáció segítségével végez pusztítást a mikroorganizmusok körében.
Különösen hatékonnyá gáz halmazállapota teszi, így a levegőben szálló baktériumokat is elpusztítja, olyan helyeken is, amikhez nehezen férünk.

Ugye emlékszünk arra, amikor naponta a kilincseket, kulcsokat, munkaterületet, asztalfelületeket és körülbelül mindent fertőtlenítettünk? Az ózongenerátor szerencsére megkönnyíti a dolgunkat azzal, hogy a klórtól 50x erősebb fertőtlenítő tulajdonságával a felületeteket is csírátlanítja.

Csatolmány:
ózongenerátor kórokozók, penész, bűz és poloska ellen

2) Harc a szagok ellen

Az ózon kiváló tulajdonsága, hogy elsőrangú szagsemlegesítő. Legyen szó az autósülésről, ami már magába itta a dohányfüstöt vagy egy kisállattartó után kibérelt lakásról, az ózongenerátorral képes vagy csodát tenni.

Az ózon egy három oxigénatomból álló molekula, amely amikor egy megtapadni való részecskével találkozik – legyen az szagmolekula -, akkor azzal reakcióba lép és elpusztítja azt. Szagmentesítésre azért különösen kedvelt eszköz az ózongenerátor, mert nem csak elfedi a szagot, mint a legtöbb légfrissítő, hanem elpusztítja annak a forrását. Az ózonnal vigyázni kell, emberre, állatra, élőlényre is mérgező, ezért a kezelés alatt nem szabad bent tartózkodni! De, ha betartjuk a kezelési-behatási időt és alaposan kiszellőztetünk, nem marad más a lakásban, csak a tiszta, friss levegő.

3) Csökkentsük a poratkát

A balatoni nyaraló sokak számára álom, de ha az egy hetes nyaralást követően asztma vagy allergia gyanúval vizsgálja az orvos a gyermekünket, akkor rémálom. A poratka fénykerülő, magas párát kedveli, így számára ideális környezet az év 3/4 részében üresen álló nyaralónk, amelynek szöveteibe – szőnyeg, bútorszövetek, ágyneműk – megbújik és velünk együtt várja a nyarat.

A lakáson belüli allergének közül a házipor-atka okoz leggyakrabban légúti allergiát, az ürülékében található fehérjén keresztül. A porszívózás itt már nem segít, az nem szünteti meg az allergiát okozó mikro méretű részecskéket, sőt a legtöbb esetben csak újra belekeveri a levegőbe, a kívánttal ellentétes hatást eredményezve. Az ózongenerátor ezzel szemben oxidálja a poratka ürülékét, valamint nagy mértékben csökkenti a kárpitokban, szőnyegekben, ágyneműben megbúvó poratkák számát is.

Ne felejtsük el, hogy az ózongenerátor használata körültekintést és bizonyos szabályok betartását kívánja, úgy mint a kezelési idők pontos meghatározása, személyes-állatok-élőlények védelme a kezelés során, szellőztetés.

Az ozongeneratorshop weboldalát érdemes felkeresni további tájékozódás céljából.