Az akné egy elég gyakori bőrprobléma, melyet bőrpír, mitesszerek és pattanások jellemeznek, és főként (de nem kizárólag!) a tinédzsereknél jelenik meg elsősorban. Előnyös, ha a kezelése személyre szabottan történik a megfelelő módszerekkel és készítményekkel, ebbel pedig egy szakértő kozmetika Debrecen városában nagy segítségedre lehet. Lássuk melyek azok az kezelések, amelyek gyógyszer nélkül is segíthetnek megszabadulni az aknétól!

Probiotikus tisztító kezelés

Gondolnád, hogy minőségi, joghurt alapú méregtelenítő maszkkal is lehet csökkenteni a pattanásokat és mitesszereket? Bizony, enyhébb akné esetén a probiotikus tisztítás természetes módja lehet a gyulladt pattanások enyhítésének és a zsíros bőr mérséklésének.

Bőröd valószínűleg dehidratált, vízhiányos állapotban van, így ezzel a probiotikus hidratáló és tápláló maszkkal javítani lehet az állapotán. Ezzel a fajta akné kezelési móddal még nem foglalkozik sok kozmetika Debrecen városában, viszont ha enyhébb, de mégis zavaró pattanásokkal, zsíros bőrrel, fokozott szarufelhalmozódással küzdesz, érdemes tenned egy próbát.

Hámlasztó kezelés aknés bőrre

A savas hámlasztás egy néhány éve elterjedt, mégis nagy népszerűségnek örvendő kezelésmód, amely komplex hatással van a gyulladt bőrre. A használt szer általában magas koncentrációjú szalicilsav-glikolsav elegye, ezt kiegészítheti még gyulladásgátló, bőrvédő, méregtelenítő és más jótékony hatású mixtúra. Ezek nem csak a bőr felszínéig jutnak el, hanem a mélyebb rétegekbe is képesek behatolni, így a kúra során fokozatosan csökkentik a gyulladásokat, a pattanásokat, a kipirosodást és aknés elváltozásokat.

A gyógyulási folyamatokban sokat segíthet, ha a megfelelő dermokozmetikumokat alkalmazod otthon, ezek kiválasztásában a hámlasztást végző kozmetika Debrecen területén kitűnő javaslatokat, tippeket adhat.

Soft lézeres tisztító kezelés

Tudtad, hogy a lézer különböző fajtáit előszeretettel alkalmazzák a szépészet több terén, akárcsak az orvosi esztétika és a kozmetika Debrecen területén is?

Nem csoda, hiszen számos problémát képes egyszerre kezelni mellékhatások nélkül, nincs ez másképp a pattanások megszüntetése során sem.

A lézer hatékonyságának legfőbb okai közé tartozik az, hogy mivel az akné kialakulását főként baktériumok okozzák, a kezelés során ezek egytől egyig elpusztulnak. A 400-430 nm közötti hullámhosszú fény képes behatolni a bőr mélyebb rétegeibe, ahol gyökerestől szüntetheti meg a problémát. Segít csökkenteni a faggyúmirigyek túltermelődését, így a bőr sem zsírosodik annyira, és kevésbé fognak begyulladni a szőrtüszők. Az előzetesen kialakult és megmaradt aknés hegeket pedig látványosan halványítja, hogy a bőr egyenletesebbé, simábbá és gyulladásmentesebbé váljon. Ehhez pedig javasolt egy megbízható kozmetika Debrecen városában, ahol kellemes körülmények között, szakértő kezek végzik a gyógyítást.

A külső kezeléseken túl sosem árt a belső támogatás és a személyre szabott utókezelés, amelyben Pintér Márta a Debreceni Kozmetika mélyhámlasztó szakembere és termékspecialistája hasznos tippeket és tanácsokat adhat, klinikai hatású kezeléseik mellett!