A stock fotózást azonban még mindig széles körben használja számos világhírű márka. Miért? Ha tudja, hogyan kell megfelelően használni a hiteles és eredeti képeket a speciális webhelyekről, az ilyen típusú fotók bármely vállalat marketingstratégiájának fontos erőforrásaivá válhatnak.

A stock fényképek egyáltalán nem unalmasak és nem divatosak. Éppen ellenkezőleg, vannak olyan platformok, mint a Depositphotos, amelyek sok hiteles és eredeti képet tudnak nyújtani, amelyek bármilyen típusú vállalkozás igényeihez igazíthatók. Íme négy előnye a stockfotók használatának egy igazán kreatív vizuális marketingstratégiához:

A stock fotók gazdaságosak – amikor még csak most kezdi, fontos, hogy ellenőrzés alatt tartsa költségeit. A stock fotók gazdaságos módja lehet vizuális marketingstratégia kidolgozásának. Sikeresen helyettesíthetik az Ön által kidolgozott projekteknek szentelt fotózást, miközben időt és erőforrásokat takarítanak meg.

Használhat stock fotókat, és megőrizheti stílusát – a stockfotós webhelyek előnye, hogy sokféle képet kínálnak, beleértve a különböző stílusokat is. Így nagyon könnyű lesz megtartani a választott stílust, és érdekes fotókat használni, amelyek a kívánt üzenetet közvetítik a potenciális ügyfelek felé. A Depositphotos például több mint 80 millió fényképből álló gyűjteményt tartalmaz, amelyek bármilyen típusú vállalkozáshoz illeszkednek.

stock fotók azonnal letölthetők – a stock fotók nagy előnye, hogy azonnal letöltheti őket, amint megtalálja a küldeni kívánt üzenethez megfelelő képet. Összehasonlításképpen: fotózás esetén időt kell szánni a munkamenet befejezésére, majd megvárni, amíg a fotós feldolgozza a képeket. Ha siet, és gyors megoldásra van szüksége, a stockfotók használata a legjobb alternatíva.

Magas minőségi követelmények – a legtöbb stock fotót kínáló webhely nagyon szigorú képkiválasztási kritériumokkal rendelkezik. Minden fotónak át kell mennie egy sor szín-, fényerő- és felbontásszűrőn. Amikor megvásárol vagy letölt egy stock fotót, biztos lehet benne, hogy azt egy profi fotós alaposan megvizsgálta és elkészítette.

A stock fotók típusai
A vizuális marketinghez kétféle stock fotó használható: licences és licenc nélküli. Licenccel rendelkező stockfotók esetén díjat kell fizetni a kép letöltéséért.

Egy ilyen kép árát a minőség, a méret, az iparág vagy az exkluzivitás határozza meg. Ezeknél a fényképeknél a minőségi követelmények nagyon magasak. Másrészt a licenc nélküli stockfotók előnyösebbek korlátozott költségvetés esetén.

A stock fotózás megérdemli a helyét a vizuális marketingben, számos előnnyel. Lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű képeket használjon jelentős költségvetési befektetés nélkül. Ezenkívül több időt és erőforrást takarít meg, ha ezt a lehetőséget választja.