Az életmód tanácsadók egyik legfontosabb javaslata a rendszeres testmozgás rutinná alakítása. Megkérdőjelezni nem is lehet az edzés egészségmegőrző hatását, azzal viszont tisztába vagyunk, hogy nem könnyű feladat rábírni magunkat arra, hogy hetente több alkalommal is megmozduljunk. Reméljük, hogy edzéstippeink segítenek ebben.

Először is nem érdemes másokat követve a legújabb edzőterembe egyből bérletet venni, hiszen akár otthon is elhelyezhető egy kiváló kardiógép. Több oka is van annak, hogy kezdetben – meg akár később is – inkább az otthoni edzést javasoljuk. Az egyik, hogy fokozatosan és kíméletesen kell hozzászoktatnunk szervezetünket a sporthoz. A másik, hogy csak akkor leszünk eredményesek és kitartóak, ha olyan edzésformát találunk, amiben örömünket leljük.

Az első tipp tehát, hogy a kezdeti hetek a próbálkozásról és a bemelegítésről, ráhangolódásról szóljanak. A rengeteg különböző sportág, edzéslehetőség alkalmat ad arra, hogy akár minden nap mást próbáljunk ki, ezzel felszerelhetjük otthonunkat mindenféle sporteszközzel, ami nagyszerű befektetés, hiszen folyamatosan felkínálja nekünk a választás lehetőségét. Amilyen éppen a napi hangulatunk, olyan mozgásformát választunk. Ezzel máris tettünk egy óriási lépést az életmódváltás felé.

Az alap, hogy legyen otthon egy focilabda, amit bárhová elvihetünk magunkkal egy kicsit rúgni a bőrt. Kell egy kosárlabda és az udvarra felszerelt kosárpalánk, ha olyan helyen lakunk, hogy ez megoldható. Legyen készleten tollas felszerelés, amihez már háló is kapható. A pingpong már a modern parkokban is játszható, csak ütőket, labdákat kell vásárolnod hozzá. Az ugrálókötél már gumiból is készül, remek otthoni edzésgyakorlatokat találhatsz hozzá az interneten. Persze ezek leginkább kültéri edzéslehetőségek, amiknek eszközei a téli időszakban a tároló legfelső polcára kerülnek.

Nyilván az otthoni edzéshez kell valamennyi tér. De legyünk kreatívak! A kisebb bútorokat eltolhatjuk, vagy akár át is rendezhetjük a szobát, hiszen életmódváltást tervezünk. Sokan a hálóban helyezik el a futógépet, szobabiciklit, ahol akár tévét is nézhetünk sportolás közben.

Erősítő edzésekhez többféle fitnesz súlyzó is beszerezhető, ezek viszonylag kis helyen elférnek. Hihetetlenül sokoldalú a TRX, nagyon hatékony a Kettlebell és kifejezetten ajánljuk az erősítő gumiszalagokat. Mindegyikhez változatos edzéseket kínál az online tér, edzettségünknek megfelelően válogathatunk.

Nincs is más hátra, minthogy megkezdjük az otthoni edzéshez szükséges minőségi sporteszközök beszerzését és kezdődhet a napi edzés. Jó sportolást kívánunk!