Egy lakásfelújítás elég költséges mulatság, de azért vannak olyan hatékony praktikák, amikkel jelentősen csökkenthetők a kiadások. Bármilyen meglepő, de a csempe szintező alkalmazása is ezek közé tartozik. Ugyanis manapság nem az alapanyagok beszerzése a nehéz a hidegburkolás tekintetében, mert választék van bőven, hanem inkább a szakemberekre kell sokat várni. A mesterek többsége külföldön dolgozik, ezért a hazai munkavállalók gyakran leterheltek és csak hónapok múltán érnek rá. Éppen ezért, érdemes lehet saját kézbe venni a dolgokat.

Kiváló segédeszköz a csempe szintező

Némi kreativitással és lelkesedéssel, valamint profi csempe szintező termékek bevetésével a padló burkolása egyszerűen elvégezhető. Még a kezdő barkácsolók is színvonalas eredményeket érhetnek el, ha figyelnek a részletekre. Az alapfelület előkészítésében rejlik a titok kulcsa. Megfelelő felületkiegyenlítő készítményekkel vízszintbe lehet hozni a padlót, majd jöhet az alapozás. Helyszíntől függően a vízszigetelést sem szabad kihagyni, mert ezzel biztosítható a burkolatok hosszú élettartama és előzhető meg a felválás. Ha minden kész, máris elővehető a csempe szintező és megkezdődhet a lapok lerakása.

A csempe szintező megkönnyíti a munkát

A flexibilis csemperagasztó leterítését követően a burkolólapok beleágyazhatók a ragasztóba. A csempe szintező fő feladata, hogy megelőzze a munkálatok alatt, valamint a száradás során történő esetleges elmozdulásokat. Ilyen módon garantálható a vízszintes felület megtartása. A kis és nagy ékes csempe szintező egyszerű kezelhetőséget kínál, még a teljesen kezdő felhasználók részére is. Ezzel szemben a csavaros és újrafelhasználható rendszerek már némi gyakorlatot követlenek meg, de gyorsan rá lehet érezni a használatukra. A TLS kínálatában mindegyik típus elérhető, így igény szerint válogathat bárki a felhozatalból. A leginkább kedvelt és keresett a TLS-PRO nagy ékes csempe szintező rendszer. Ha tehát hidegburkolásra kerülne sor bárhol a lakásban, akkor legyen mindig alapfelszerelés lapszintező, és a kívánt végeredmény biztosan nem marad el.