A napenergia egy környezetbarát és fenntartható energiaforrás, amelyet napelemek segítségével lehet hasznosítani, így a napelem telepítés egy hatékony módja annak, hogy csökkentsük az áramköltségeinket, és hozzájáruljunk a környezetvédelemhez. Napelem rendszerek segítségével a Nap energiáját alakíthatjuk át elektromossággá, ami jelentős mértékben csökkentheti a hagyományos energiaforrások felhasználását és ezáltal a szén-dioxid kibocsátást.

A napelem telepítés előnyei

Napjainkban egyre több vállalat és magánház tulajdonos fordul a napenergia felé, hogy csökkentse környezeti lábnyomát és csökkentse az energiafogyasztás költségeit. A fotovoltaikus rendszerek közismerten számos előnnyel járnak, nem véletlen, hogy a háztartási méretű kiserőművektől kezdve a nagyvállalatokig előszeretettel választják a korszerűsítés érdekében.

A megújuló energiaforrások kiaknázása jelentős mértékben hozzájárul az üvegházhatású gázok termelődésének csökkentésében, akárcsak a szén-dioxid kibocsátás mérsékléséhez. Ennek köszönhető az is, hogy napjainkban egyre több pályázat és támogatás kerül kiírásra a napelem telepítés népszerűsítése érdekében.

A napenergia használatához szükséges rendszer kiépítése olyan hosszú távon megtérülő befektetést jelent, ami érezhetően csökkenti az energiafogyasztás költségeit, alacsonyabbá téve a rezsiköltségeket. A korszerűsített épületek emellett magasabb piaci értéket képviselnek, ami növeli az ingatlan értékét és vonzóbbá teszi azt a potenciális vásárlók számára.

Napelem telepítés, kivitelezés teljeskörűen

Először is, egy szakember felméri az ingatlant, hogy megállapítsa a legalkalmasabb helyszínt és a napelemek optimális elhelyezését tájolástól függően. Ezután a napelemeket telepítik a tetőre vagy annak megfelelő helyre, és összekapcsolják az elektromos rendszerrel. Végül a rendszert ellenőrzik és tesztelik annak érdekében, hogy biztosítsák a hatékony működést.

Családi házak esetén az úgynevezett HMKE (háztartási méretű kiserőmű) kerül telepítésre, amelyek maximum 50 kW-ig képesek energiaelőállításra, míg vállalatok számára ennél jóval nagyobb méretű napelem telepítés tervezésére van szükség. A panelek kerülhetnek a tetőszerkezetre, amennyiben megfelelő tájolású az épület, illetve a tető is elbírja a plusz súlyt, vagy a talajra, amelynek egy tartószerkezet formájában szilárd alapot kell kialakítani. A helyszíni felmérés mellett nem szabad megfeledkezni az engedélyek beszerzéséről és a pontos dokumentáció elkészítéséről sem, amelyet egy tapasztalt napelemes cég magától értetődően elvégez ügyfelei számára.

Napelem telepítés, kivitelezés során érdemes olyan céget választani, akik egyrészt biztosítják a szükséges alapanyagokat és eszközöket a teljes folyamat kivitelezéséhez, másrészt kellő gyakorlattal és pozitív visszajelzésekkel rendelkeznek munkájukat illetően. Az Electrocool Kft. elérhetővé teszi a napelem panelek, inverterek, tartószerkezetek és solar kábelek beszerzését magánszemélyek és cégek részére egyaránt, valamint a teljeskörű kivitelezéseket több, mint 15 év tapasztalattal végzik az ország egész területén.

Kép forrása: freepik.com