A 21. század egyértelműen az okoskütyük kora. Nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is lázasan nyomogatják a készülékeiket. Te sem szeretnéd, hogy a csemetéd egész nap a képernyőt bámulja? Akkor itt az ideje megmutatni neki, hogy milyen izgalmas várják odakint! A szabadtéri játékok gyerekeknek remek mókát jelentenek, még ha először úgy is érzik, hogy jobb szeretnének játszani a telefonjukkal.

Miért jók a szabadtéri játékok gyerekeknek?

Jobb, ha felkészülsz rá, hogy nem minden gyerek ég a vágytól, hogy a szabadban játsszon. Lehet, hogy a Te gyerkőcöd is szívesebben tölt időt valamelyik okoskütyüje társaságában. Ez esetben semmiképp se erőltesd rá a kinti játszást! Többet érsz azzal, ha felvázolod előtte a kinti programokat és persze biztosítod afelől, hogy anya, apa is részese lesz a programnak. A gyerekek nehezen viselik, ha a szüleik egyszerűen csak „kiküldik” őket. Hiába mondod, hogy mennyire szuper kint lenni, ha Te bent maradsz a lakásban és nézed a tévét. A kicsik mindig példamutatásból vagy annak hiányából tanulnak. Ha kiskorukban hozzászoknak a kinti játékokhoz, akkor nagyobb korukban is szívesen töltenek majd kint időt. Nem lesz mindegyikből nagy természetjáró, de az biztos, hogy jobban fogják értékelni a természetet.

Milyen játékokat tudtok játszani odakint?

A szabadtéri játékok gyerekeknek nemcsak akkor szórakoztatóak, amikor hét ágra süt a nap. Ősszel például csinálhattok levélbunkert valamelyik közeli fa tövében az udvaron. A termések gyűjtögetése is szuper program, utána pedig dekorációt is készíthettek belőlük. Amikor beköszönt a tél, akkor jöhet a hóemberkészítés, a hógolyózás vagy a szánkózás! A hóval borított tájon tett séta is nagyon izgalmas elfoglaltság lehet, a lényeg, hogy jó melegen öltözzetek fel! Tavasszal irány a játszótér! Itt csúszdák, hinták és mászókák várják a gyerekeket. Nyáron beavathatod a csemetédet a homokozás és a homokvár készítés rejtelmeibe. A strandon pedig lehetőség nyílik a különböző vízi játékokra is, amik szintén jó mókát jelenthetnek számára.