Minden nő szereti, ha a gardróbja tartalma gyakran megújul, és a megunt darabok helyét újak veszik át, így mindig a legfrissebb divat szerint lehet öltözködni. Ám egyrészt a pénztárcádnak is megterhelő, ha minden hónapban új ruhákat vásárolsz, másrészt egyáltalán nem fenntartható, ha sorra felhalmozod, majd kidobod a fast fashion öltözékeket.

Sokkal jobb ötlet, ha a régi ruháidat némi kreativitással átalakítod, így ugyanis nemcsak új életre kelnek, hanem egyedivé is teheted őket, tehát biztos lehetsz benne, hogy nem jönnek majd veled szembe az utcán. Konkrét tippekért olvass tovább, de remek inspirációkat találsz a Bien.hu divat rovatában is.

Hímzésre fel!

A hímzett ruhák most nagyon trendiek, de nem feltétlenül kell vagyonokat kifizetned azért, hogy egy menő tervező dizájner darabját viselhesd, hiszen ha van némi kézügyességed, akkor te is készíthetsz gyönyörű hímzett mintákat.

Fogj például egy régi farmernadrágot, és hátul, a farzsebek és a derékpánt közti részre hímezz mondjuk pálmaleveleket vagy virágokat. Előtte persze érdemes gyakorolni kicsit néhány anyagdarabon, esetleg megnézni pár videót a témában, ha pedig már belejöttél, akkor csodás díszeket kreálhatsz a ruháidra.

Ingből szoknya

Ha akadnak olyan ingeid, amiket már nem hordasz szívesen, de egyébként jó állapotban vannak, akkor ki ne dobd őket! Ha konyítasz egy kicsit a varráshoz és van varrógéped, akkor némi trükközéssel szuper kis nyári szoknyát készíthetsz belőlük.

Ehhez vágd le az ing alját, a gallérját és az ujjait, varrj egy gumit a nyakrészre, ez lesz a dereka. Alul szegd be az anyagot, oldalt pedig varrd össze az ujjak helyét – voilá, kész is a lenge, divatos nyári szoknya!

Szexi, masnis póló

Az idei év egyik abszolút trendjei a merész hátkivágású felsők, ha pedig akad néhány megunt pólód, akkor te is könnyen készíthetsz egyet. Ami igazán szuper, hogy minimálisan kell csak varrni, de ha tudsz szerezni erős textilragasztót, akkor egyáltalán nem kell tűt és cérnát ragadnod.

A módszer a következő: vágd ki V-alakban a póló nyakát, hátul pedig ejts egy hosszú, vízszintes vágást. A nyak és a bemetszés közt részt húzd össze, vágj le egy szélesebb csíkot póló feleslegessé vált nyakáról, ezzel pedig fogd össze. És már kész is.

Csipkés elegancia

A csipkés terítők és függönyök a lakberendezésben divatjamúltnak számítanak, de véletlenül se dobd ki őket! Készíts inkább belőlük elegáns szegélyt a csinosabb blúzok, kosztümök ujjaira, de még egy sima fehér topot is alkalmivá tehetsz, ha kiegészíted csipkés nyak- és ujjrésszel.

Ez ismét egy olyan trükk, amihez elég a minimális varrástudás, és még varrógépre sincs szükség.

Menő félvállas felső

Ne csak a saját gardróbodban keresgélj inspiráció után, hanem nézz körül a párod szekrényében is! Egy férfiing ugyanis kiváló alapanyag arra, hogy egy trendi félvállas felsőt készíthess belőle.

Ehhez vágd le ferdén az egyik ujját és a nyakrészt, szegd be az anyagot és varrj bele egy gumit, és fordíts meg az inget, hogy a gombok hátulra kerüljenek. Igazán divatos és fillérekből megvan!