Köztudott tény, hogy egy nőnek közel sem olyan egyszerű a csúcsra jutni, mint egy férfinak. Ezt számos gyártó is felismerte, és ma már rengeteg olyan terméket lehet kapni, mely a hölgyek örömét segíti elő.

Amikor egy nő szeretne beszerezni egy erotikus játékszert, azonban nincs tapasztalata a témában, akkor jellemzően felmerül az örök kérdés, hogy dildó vagy vibrátor kerüljön a kosárba. Sőt, a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem is igazán tudják, hogy a két eszköz között milyen különbség van, vagyis egymás szinonimájaként is használják a két kifejezést, pedig a kettő két különböző játékszert takar.

Dildó, a forma általi örömszerzés eszköze

A dildót akár műpéniszként is emlegethetjük, hiszen formájában a férfi nemi szerv formáját hivatott utánozni. Legfontosabb tulajdonságuk, azontúl, hogy élethű formájúak, hogy nem rezegnek, semmiféle elektronika nem tartozik hozzájuk, vagyis használójuk akár a víz alatt is egyszerűen alkalmazhatja, nem kell attól tartani, hogy a játékszer pont a legrosszabbkor adja meg magát. Nagyon sokféle méretben és különféle anyagokból készülve kaphatók ezek a játékszerek. Emellett vannak felcsatolható és felpumpálható darabok is.

Vibrátor, a rezgés általi örömszerzés eszköze

Kutatások alapján jól tudjuk, hogy sok nőnek nem elegendő pusztán a hüvelyi behatolás, hogy a csúcsra jusson, hanem extra stimulációra van szükség ehhez. Ha te is ehhez a táborhoz tartozol, akkor jobban jársz egy vibrátorral. Ezek az eszközök ugyanis vibráció által okoznak élvezetet. A legtöbb típusban a vibráció mértéke állítható, így annak megfelelően tudod változtatni, hogy épp mire vágysz, vagy mennyire gyorsan szeretnél elélvezni.

A vibrátorokat alapvetően nem tanácsos vízbe vinni az elektromos jellegükből adódóan, azonban vannak olyan típusok, melyeket a gyártó kifejezetten úgy fejlesztett ki, hogy ez se jelentsen problémát, azaz vízállóak. Ma már elképesztően nagy a kínálat vibrátorok terén, vannak G-pontot stimuláló, külön csiklóággal rendelkező típusok, illetve olyan okos modellek is, melyeket távirányítóval vagy applikációval lehet vezérelni, így akár partnerednek is átadhatod az irányítást.

Melyik való nekem?

Ha a valósághű pénisz látványa is izgatja a fantáziád, szívesen használnád a játékszert vízben vagy csak pusztán a használat által el tudsz jutni a csúcsra, akkor nem kérdés, hogy a dildó a te szuperfegyvered az élvezet érdekében.

Viszont, ha extra stimulációra van szükséged, akkor célszerű beszerezni egy vibrátort, melynek segítségével könnyen átélheted az orgazmust. A széles körű kínálatban nagyon sokféle méret és típus megtalálható, így érdemes körülnézni. Természetesen az is jó megoldás lehet, ha mindkét típusból beszerzel egy-egy darabot, hiszen mindkettőnek megvannak a maga előnyei.