Egy jól megválasztott bejárati ajtó amellett, hogy otthonunk dísze lesz, akár több évtizeden át végigkísérheti utunkat. A biztonsági ajtó árak láttán sokan hőkölnek hátra, pedig hosszú távon előnyeik mindenképpen behozzák a ráfordított kiadást. Nem csak egy funkcionalitásban páratlan és modern külsejű nyílászáróval gazdagodhatunk, de egy olyan elemmel is, ami mögött nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket. Ha te is biztonsági ajtó vásárlását fontolgatod, akkor elmeséljük, hogy honnan tudhatod, hogy egy kellően jó döntést készülsz meghozni!

Már küllemében is robosztus

Az utcafrontra néző bejárati ajtó egy kicsit nekünk, egy kicsit a járókelőknek szól. A nyílászárók ugyanúgy hozzájárulnak lakókörnyezetünk kinézetéhez, még akkor is, ha egy lépcsőházról van szó. Egy jó biztonsági ajtó onnan ismerszik meg, hogy már a küllemében is az elrettentés a feladata. Egy idegen betolakodónak pedig általában a zaj és az idő a legnagyobb mumusa. Amennyiben a nyílászáró megjelenésében is masszív kinézetű – amolyan nehezen feltörhető látványt nyújt – akkor a betörők is jóval kevesebb eséllyel fogják megcélozni, hiszen a pepecseléssel jelentősen megnőne a lebukás veszélye. A Realtherm jóvoltából tisztes távolságban tudhatjuk a betolakodókat, hiszen náluk nemcsak megfizethető biztonsági ajtó árak vannak, de kivételes zárszerkezet is, és a legkülönfélébb megjelenésekből találhatunk rá az igazira.

Minőségi anyagból készült

Habár a döntés során a biztonsági ajtó árak igen mérvadóak lehetnek, egyáltalán nem mindegy, hogy végül milyen alapanyagra mondunk igent. Még mindig nagyon népszerűek a fából készült kivitelek, de arról már kevesebbet beszélnek az értékesítők, hogy idővel deformálódhat, sérülhet a felületük, amin könnyebb lesz áthatolni. Szerencsére azonban számos alternatíva létezik még, ha időtálló kialakításban gondolkodunk. Ilyen például a műanyag is, ami strapabíró, energiatudatos, könnyen tisztán tartható, számtalan megjelenésben elérhető, na és persze a biztonsági ajtó árak tekintetében is megfizethető lesz. Mára pedig már úgy tűnik, hogy egyre inkább sikerül megszüntetnie a biztonsággal kapcsolatos előítéleteket is. A Realtherm által forgalmazott műanyag biztonsági ajtókra biztosan nem lesz panasz, hiszen a MABISZ által minősített rúdzár és a leemelésgátló ajtópánt alapfelszereltség lesz. Ha pedig ez sem volna elég, akkor felvértezhetjük acélmerevített szendvicspanellel vagy ragasztott biztonsági üveggel is.

Megfelelő a biztonságtechnikai felszereltsége

Amikor valaki biztonsági ajtóra gondol, akkor óhatatlanul is a tetemes acélajtók jutnak eszébe. Pedig nem árt tisztában lenni vele, hogy attól még nem lesz valami biztonságos, csak mert erősnek tűnik az anyaga. Egy több ponton záródó biztonsági zárat több idő lesz feltörni, még akkor is, ha alapvetően „csak” műanyagból készült az ajtólap. Ellenben például egy olyan acél ajtóval, aminek vagy egyáltalán nincs is biztonságtechnikai felszereltsége, vagy túl elavult. A Realtherm által kínált műanyag biztonsági ajtók például már eleve optimális mechanikai tulajdonságokkal vannak ellátva. Remekül állják ki a próbát a zárfúrás, zárfésülés vagy feszegetés ellen, nem beszélve arról, hogy a forgalmazó mindezt megfizethető biztonsági ajtó árak kíséretével kínálja nekünk.