Minden évben alig várjuk, hogy az időjárás szabad utat engedjen kerti programjainknak. Berendezzük a teraszt, grill partit szervezünk, napozunk és medencében pancsolunk. Aztán előbb utóbb szemezni kezdünk a szolár zuhany kínálattal is, hiszen a kerti frissítő egyre nélkülözhetetlenebb lesz.

Íme néhány tipp a kerti zuhany választáshoz:

  • El kell döntenünk, mennyiben van szükségünk a szolárzuhany mobilitására. Melyik a fontosabb, hogy mozgatható legyen, vagy az, hogy strapabíróbb legyen és több vizet tároljon? Az első lépésben azt a döntést kell meghoznunk, hogy mozgatható vagy fix legyen. Gondoljuk át, pontosan ki és mire fogja használni, és szükséges -e időnként az áthelyezése. Persze egy hordozható szolár zuhanyt később is lecserélhetünk egy minőségibb újra, egyszerűen csak optimalizálni kell a lehetőségeinket.
  • Másik kérdés, hogy olcsó zuhany mellett döntünk, vagy költünk a minőségre. Ahhoz, hogy el tudjuk végezni az összehasonlítást tudnunk kell, hogy a szolár zuhanyzó a naptól melegszik fel, tulajdonképpen napkollektorként üzemel. A zuhanyzó teste a tartály, amiben a víz felmelegszik.

Nem kell hozzá áram, nagyon klassz, környezetbarát megoldás. Ami mutatja a minőségi paramétereket, az a tartály űrtartalma, mérete, a zuhanyrózsa típusa, a maximális víznyomás, ami csatlakoztatható, az anyaga és az egyéb funkciói, mint például lábmosó csap vagy relaxációs rózsa. Az alumínium zuhany anyagát tekintve nagyon jó megoldás lehet, a www.hawaj.hu oldalon könnyen meg is találhatjuk, amit keresünk.

  • Már szóba került a zuhany űrtartalma és az, hogy el kell döntenünk, milyen méretre van szükség. A különböző víz mennyiség befogadására szolgáló típusok között árban elég nagy a különbség, ezért hasznos lehet egy kis matek. Hány embert kell kiszolgálnia egy időben, milyen rendszerességgel használjuk majd és mire. Ha elég a kisebb is, nem érdemes nagyobba beruházni, bár a kényelem lehet, hogy megéri a különbözetet.

Ezek alapján már bölcsen válogathatunk, mert bizonyára megtaláljuk a legideálisabb kivitelt és élvezettel költöztetjük be kertünkbe, aminek egész biztos, hogy emelni fogja színvonalát.