Nagy valószínűséggel nem a lábunk ápolása lesz az első dolog, ami eszünkbe jut minden egyes hónapban. Mivel minden nap órákon keresztül állunk, ezért a lábunk karbantartásáról mindenképpen gondoskodnunk kell.

Érdemes pedikűrős szakember segítségét igénybe venni

A pedikűrös körömápolási szolgáltatásokat nyújt vendégeinek. A festésen kívül azonban számtalan olyan körömtechnikát ismer, amelyek segítségével formázza, tisztítja, gyógyítja és kényezteti a lábakat és a körmöket. A munka végzéséhez a higiénikus munkakörnyezet megteremtése alapfeltétel. Az ápolásra mindig olyan szakembert válasszunk, aki rendelkezik a megfelelő végzettséggel és a szükséges eszközökkel, valamint nagy gondot fordít a higiéniára.

Lábkezelési lehetőségek

Alap kezelés során a lábakat beáztatják, puhítják, formázzák a körmöket és megfelelő hosszúságúra vágják, majd lereszelik. A szolgáltatásba bele tartozhat a talpmasszázs is.

A francia pedikűr az alap szolgáltatásokon felül egy lakkozást is tartalmaz, amikor a körömvégeket fehér lakkal látják el és a körömre egy bőrszínhez hasonló lakkot húznak fel.

A SPA szolgáltatás igen kedvelt, hiszen természetes anyagokkal végzik, amely lehet tengeri só vagy különféle hidratáló krémek.

A gyógypedikűr már egy sokkal összetettebb szolgáltatás. Ezt a szolgáltatást akkor alkalmazzák, ha valamilyen orvosi probléma is áll a háttérben, mint például a benőtt körmök vagy a körmök deformitása.

A paraffinos kezelés során lágyítják és hidratálják a bőrt a meleg paraffin segítségével. Annak érdekében, hogy a hidratálás maximális legyen egy speciális zoknit is húznak a lábakra.

Ma már gyerekek részére is igénybe vehető a kezelés, amelynek lényege, hogy már fiatal korban hozzá lehet szoktatni a kisebbeket ahhoz, hogy a lábak ápolásával egész életünkben foglalkozni kell.

Milyen speciális eszközöket és krémeket használnak a szakemberek?

A profi szakemberek gépekkel végzik a munkát, amelyekhez elengedhetetlen a különféle frézer fejek beszerzése. Ma már marók és csiszolók, tyúkszemfúró, körfúró szett, bőreltávolító, különféle manikűr és pedikűr fejek is megtalálhatók a speciális webáruházak kínálatában, így a kezelések igen sokszínűek lehetnek.

A krémek közül a legtöbben a minőségi termékek mellett teszik le a voksukat, hiszen ezek biztosítják a megfelelő higiéniát, azaz az alapos fertőtlenítést, valamint a megfelelő ápolást. A balsan termékcsaládnak hála, könnyedén el lehet távolítani a bőrkeményedéseket, fertőtleníteni és ápolni a lábakat.