A tökéletes zuhanykabin kiválasztása látszólag egyszerű feladatnak tűnhet, de számos kulcsfontosságú tényezőt kell figyelembe venni. Legyen szó meglévő fürdőszoba felújításáról vagy egy teljesen új kialakításáról, ha zuhanykabint tervezünk bele, ezek a szempontok segítenek abban, hogy megfelelő döntést hozzunk.

A Fürdőszoba Tere

zuhanykabin kiválasztásánál az első és legfontosabb szempont a rendelkezésre álló hely a fürdőszobádban. Ha egy régebbi zuhanykabint cserélünk ki vagy egy fürdőkádat alakítunk át zuhanyzóvá, akkor ez a folyamat egyszerűbb. Azonban, ha a nulláról építkezik, akkor alapos tervezésre van szükség. Határozza meg a fürdőszoba méreteit és elrendezését, figyelembe véve olyan tényezőket, mint:

 • A zuhanyzó a fő fürdőszoba része lesz vagy külön fürdőszobába kerül?
 • Mennyi hely és belmagasság áll rendelkezésre?

Szűk helyeken érdemes a helykihasználást maximalizáló pivot vagy összecsukható zuhanyajtókat választani.

Zuhanyfülke stílusok

Amint megvannak a méretek, elkezdhetjük vizsgálni a részleteket, például a fülke alakját, az ajtó stílusát stb. Számos különböző alakú zuhanyfülke közül lehet választani. A választásotok az elérhető hely méretétől és elrendezésétől függ.

 • Négyzet alakú zuhanyfülkék: A négyzet alakú zuhanyfülkék nagyon kevés helyet foglalnak el, így kis és nagy fürdőszobákhoz is megfelelnek, általában a fürdőszoba sarkába telepítik őket.
 • Téglalap alakú zuhanyfülkék: A téglalap alakú zuhanyfülkék általában több helyet igényelnek, mint a négyzet alakú társaik. Azonban ha van elég hely, a téglalap alakú zuhanyfülke kiváló választás, bőséges helyet biztosít a zuhanyozáshoz. Általában a téglalap alakú fülkéket egy sarokba helyezik el két fal közé, vagy egy falhoz, két oldalsó panel közé.
 • Negyedkör alakú zuhanyfülkék: A negyedkör alakú zuhanyfülkék tökéletes alternatívát jelentenek a fent felsoroltakhoz képest. Az ilyen zuhanyfülkék gyönyörűen hajlanak a fürdőszoba sarkába, a teret maximálisan kihasználják, általában tolóajtókkal vannak párosítva.
 • Sétálózuhanyok: A sétálózuhany luxus érintést ad bármilyen fürdőszobának, és ideális választás nedves helyiségekhez. Többféle változat létezik a sétálózuhanyok között is, általában fix zuhanyfaluk van.

Zuhanyok és kádak csatája

Ha fürdőszobafelújítás előtt áll, érdemes megfontolni a kád kicserélését zuhannyal. Ez a változás számos előnnyel járhat a fürdési élmény és a fürdőszoba általános funkcionalitása szempontjából:

 1. Tér visszaszerzése: A zuhanyzó választása az egyik leggyorsabb módja annak, hogy visszaszerezze a fürdőszoba értékes alapterületetét, mivel általában a zuhanyzók kevesebb helyet foglalnak, mint a hagyományos kádak. Ha szeretné még inkább maximalizálni a fürdőszoba terét, választhat kompakt zuhanytervezéseket, amelyek garantálják a plusz helyet.
 2. Könnyebb be- és kilépni: A csökkentett mobilitással rendelkezőknek vagy azoknak, akik aggódnak a kádba való be- és kilépés közbeni elcsúszás miatt, a zuhanykabin jelentősen megkönnyítheti a folyamatot.
 3. Víztakarékosság: A zuhany környezetbarátabb választás, ami a vízfelhasználást illeti. Átlagosan egy zuhany alatt kevesebb vizet használ, mint egy kád megtöltése lenne, különösen, ha gyors és hatékony zuhanyozást részesít előnyben.
 4. Megfizethető lehetőségek: Ha a régi kád cseréjét fontolgatja, függetlenül attól, hogy új kádat vagy zuhanyt szeretne, azt tapasztalhatja, hogy a zuhanyok általában költséghatékonyabbak. Különösen igaz ez az elektromos zuhanyok, keverő zuhanyok vagy erősített nyomású zuhanyok esetében, amelyek hatékony és költséghatékony fürdési megoldásokat nyújthatnak.
 5. Stílusos Választék: A zuhanyok széles választékban érhetők el, hogy megfeleljenek különböző fürdőszoba dekorkoncepcióknak, legyen az hagyományos, modern vagy akár futurisztikus.

Egy zuhanykabin kiválasztása többet jelent az esztétikánál. A rendelkezésre álló tér, falvédelem, üvegtípus, tálcaopciók és elhelyezés gondos mérlegelése segít abban, hogy egy olyan ideális zuhanykabint válasszon ki, amely megfelel mind a gyakorlati igényeknek, mind a fürdőszoba stílusának. Nézzen körbe a Wellis kínálatában, válogasson kedvére széles választékunkból!