Ha itt a tavasz, akkor jöhet az ablakcsere! De miért éppen az év legszebb évszakában, amikor annyira balzsamos a levegő, amikor öröm kitárni az ablakokat, és beengedni a kicsattanóan üde levegőt? Mutatjuk!

A csere pénztárcabarát ötlet

nyílászáró csere valóban pénztárcakímélő megoldás, több szempontból is, és ez bizony hatalmas ütőkártya, ami miatt megéri még a nyár betoppanása előtt lezongorázni. Az első árbarát tény, hogy maga a kiviteleztetés nem kerül sokba, miközben a végrehajtása gyors, precíz, minőségi. Másrészt, és talán ez az a pozitívum, ami a legtöbbet nyomja a latba, rengeteg anyagi muníció takarítható meg a kánikulától tüzes nyári hónapokban. Hogy hogyan? Úgy, hogy ha a nyílászárók jól zárnak, ha nem engedik be a forró levegőt, és nem engedik ki a párkányokon, küszöbökön túlra a benti, kellemes légáramlatokat, akkor sokkal kevesebb léghűtés is elegendő az elégedettséghez, azaz az energiafelhasználás mennyisége konkrétan leredukálható. Ez pedig olyan előny, aminek a pénzügyi vetülete nagyon is jelentős. Arról meg még nem is beszéltünk, hogy ugyanez a helyzet télen, amikor a fűtéssel elért kellemes meleg megőrizhető, míg a kinti zordság teljesen kizárható. Ez egyébként a komfortérzet fokozódásával is együtt jár, túl azon, hogy a költségek is nagymértékben mérsékelhetőek.

Melyik típus a legkedveltebb?

A „leg” címet a műanyag ablak birtokolhatja jogosan, ugyanis megannyi területen nyerhetné el ezt a fokozó jelzőt. Egyrészt olcsó, másrészt könnyen előállítható, harmadrészt roppantul tartós, negyedrészt pedig jól néz ki. Röviden és tömören ezért a legkedveltebb, a legjobb, a leghatékonyabb, a legütősebb választás.

Ráadásul ez az elhatározás évtizedekre befixálhatja a fenti pozitívumokat, hiszen a csere nem olyasvalami, amit évente, kétévente meg kell ismerni. A műanyag nyílászárók esetében az évtizedes helytállóság nem mondható sem különlegesnek, sem extrának, hanem sokkal inkább az alapnak, amivel kifizetődő taktika kalkulálni, mert az elégedettség borítékolható.