A költözés sokszor sokkal bonyolultabb mint gondolnánk. Nagyon sok mindent kell számításba venni, kezdve a csomagolástól, a pakoláson át a fuvarozásig.

A költözés sokszor sokkal bonyolultabb mint gondolnánk. Nagyon sok mindent kell számításba venni, kezdve a csomagolástól, a pakoláson át a fuvarozásig. Ez mind-mind időigényes feladat, és bizony több embert is igényel, annak érdekében, hogy a költözés gyorsan és zökkenőmentesen menjen.

Költöztetés nem is olyan egyszerű

A problémamentes, és gyors költöztetés igen nagy előkészülettel jár, mely során rengeteg dolgot számításba kell vennünk.  Először is azt mennyi dolgot kell bemocsagolnunk, mennyi, és mekkora méretű bútort szeretnénk magunkkal vinni. A nagyobb bútorokat bizony szükséges szétszerelni, hiszen ha szűk folyosó vagy nincs lift, akkor a pakolásuk máris sokkal könnyebb szétszerelt állapotban. Az új hellyel kapcsolatban rendelkeznünk kell megfelelő helyismerettel, például, hogy milyen az utca, hol lehet megállni stb.

Költöztetés is egy szakma

Fentiekből már látszik, hogy a költöztetés bizony egy szakma, nem tudja akárki megcsinálni. Egy jó szakember aki megfelelő rutinnal rendelkezik, rengeteg időt, és energiát spórol meg nekünk.

A profi cégek nemcsak pakolást és csomagolást végző emberekkel rendelkeznek, hanem ügyfélszolgálattal is, akik segítségével könnyen fel tudják mérni, az ügyfelek igényeit, és megszervezni a költöztetés egész folyamatát beleértve a fuvarozást is. Így a költöztetés gyorsan és rugalmasan lezajlik.

Fontos a megfelelő géppark

A profi cégek gyors költöztetést tudnak lebonyolítani, hiszen a humán munkaerőn kívül megfelelő gépparkkal is rendelkeznek. Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora járműre van szükség a holmink költöztetéséhez.

Jól megszervezett munka a kulcsa

A részletes tervezés tehát rendkívül  fontos, ezért bízzuk ezt profi költöztető cégre, hogy minden időben megfelelően össze legyen hangolva. Nem mindegy, hogy egy kisebb költöztetésről van szó, ahol elegendő 1 ember vagy egy nagyobb munkáról van szó, ahol 2 vagy akár 3 emberre is szükségünk lesz. Megfelelő létszám és megfelelő jármű álljon rendelkezésre a költöztetés időpontjában.

 

Előzetes egyeztetés

Legyünk körültekintőek a megfelelő cég kiválasztásában is. Olyan céggel ne dolgozzunk együtt, akikkel nem tudunk előre mindent egyeztetni. A legjobb az, ha már a weboldalon is tudunk tájékozódni, és árajánlatot kérni. Nyugodtan kérdezzük meg mindent ami eszünkbe jut. Nem csak Nekünk, hanem a költöztető cégnek is fontos, hogy minden információval tisztába legyen.

Érdemes időben felkészülni

Ha szeretnék spórolni a költöztetés költségén, akkor érdemes időben felkészülni rá. Ha úgy érezzük, hogy nincs elég időnk rá, akkor kérhetünk külső segítséget is. Mennyivel egyszerűbb, hogyha a csomagoláshoz és a bútorszereléshez is kapunk segítséget. Ha szeretnénk ilyen szolgáltatást is igénybe venni, akkor azt mindenképpen jelezzük időben.

 

Kérjünk segítséget

A végére még egy tippel készültünk. Ha szeretnénk csökkenteni a költségeinket, akkor kérjük meg valamelyik ismerősünket, hogy segítsen Nekünk. Minek fizessünk plusz emberekért, amikor egy barátunk ingyen is segítene Nekünk.

Reméljük tudtunk a fentiekkel segíteni.