Ma már rengeteg különböző típusú diéta, fogyókúra és edzésforma létezik, így ha komolyan gondoljuk a fogyást, csak rajtunk múlik, hogy képesek vagyunk-e megszabadulni a felesleges kilóinktól vagy sem.

Azok, akik 10-20 kg vagy akár ennél is több zsírtól szabadulnak meg, az intenzív fogyást követően gyakran szembesülnek a megereszkedett hasfal problémájával, amit csak egy szakszerűen elvégzett hasplasztika segít eltüntetni.

Mi okozza a megereszkedett hasfalat?

Amikor valaki rövid időn belül nagy zsírmennyiségtől szabadul meg, a bőrnek sok esetben nincs ideje arra, hogy lekövesse ezt a változást. A bőrszövetnek ugyanis időre van szüksége ahhoz, hogy természetes módon alkalmazkodjon a változáshoz, és így továbbra is feszes maradjon, ehelyett – elveszítve a támasztékát, ami a zsír volt – megereszkedik.

Valóban a hasplasztika a megoldás?

Sokan úgy próbálják korrigálni a dolgot, hogy keményebben eddzenek vagy szigorúbb diétára fogják magukat, ám ezek egyike sem segít a megereszkedett hasfal problémáján. Bár idővel a bőr visszanyerhet valamennyit a feszességéből, de ez lehet, hogy csak évek múlva történik meg. Ha tehát valaki ennél gyorsabb és megbízhatóbb eredményre vágyik, annak a hasplasztika lesz az ideális megoldás.

Sok múlik a plasztikai sebészen

Amikor valaki kés alá fekszik, hogy eltűnjön a megereszkedett hasfala és végre kiélvezhesse a fogyása eredményét, akkor ezt általában abban a hitben teszi, hogy minden rendben fog menni, az eljárás pedig sikeres lesz. Erre azonban csak akkor van esély, ha a megfelelő plasztikai sebészhez fordulunk.

Az alábbiakra mindenképp ügyeljünk, amikor orvost választunk:

  • Legyen meg a kellő végzettsége, szakirányú képesítése (pl. orvosi diploma, hasplasztikai sebészeti képesítés stb.)
  • Lehetőleg több éves tapasztalata legyen, a munkáit alá tudja támasztani referenciákkal
  • Legyen lehetőség nála konzultációra
  • Legyenek róla pozitív vélemények a korábbi pácienseitől
  • Legyen türelmes és segítőkész, válaszoljon minden kérdésünkre

Ha ezek mind stimmelnek a plasztikai sebész kapcsán, akkor nem fogunk csalódni.